Limara blogján láttam a héten ezt a menüt.
Rögtön elhatároztam, hogy egyik nap, nálunk is ez lesz.
1/2 kg zöldbab, most: zöldhüvelyű, de a sárgával is ugyanilyen csodás/
4 gerezd fokhagyma
1 ek. ételízesítő /vegeta/
1 cs. friss kapor, apróra vágva /de a fagyasztott is jó/
olaj, liszt, pirospaprika a rántáshoz
1 tojás, búzadara, vaj, só a galuskához
só, bors
tejföl
A babot odatettem annyi vízzel, amennyi levest akartam, hozzádobtam 3 gerezd fokhagymát, az ételízesítőt és kb 10-15 perc alatt puhára főztem.
Közben megcsináltam a rántást és besűrítettem a levest. Míg összeforraltam, bekevertem a vajasgaluskát a hozzávalóiból és beleszaggattam.
Sóztam, borsoztam és ekkor tettem hozzá a kaprot. Még egyet forrt és elzártam.
Tejfölre tálaltam.
Ezután jött a túrósbatyu sütése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése