A szülinapi sós következzék:
Ezt a pogácsát megint a jól bevált Moha Konyha receptjéből csináltam.
Nálam ez az alaprecept.
Tésztája megegyezik a tökmagos pogácsa receptjével, /ami szintén Moha recept eredetileg és egyben a 2010.július 26-i bejegyzésem/ annyi csak a különbség, hogy nem lett hozzágyúrva a mag, amikor megkelt ki kell nyújtani, majd megszórni a 15 dkg reszelt vegyes sajttal és egyszer hajtogatni, majd fél órát pihentetni.
Ezek után megint kinyújtani és szaggatni.
Tepsin még 20 percet pihen, ekkor megkenni tojással és megszórni a tetejét a félretett reszelt sajttal.
20 perc alatt, előmelegített sütőben pirosra sütni.
Ez a variáció is nagyon finom, foszlós, másnapra nem is maradt.
Sajnos.
1 dl tej
1 dl olaj
2 dl tejföl
30 dkg főtt áttört krumpli
1 ek. só
1 tk. cukor
60 dkg liszt
2 tasak porélesztő vagy 3,5 dkg friss
A kenyérgéppel bedagasztva és kelesztve.
25 dkg reszelt sajt összesen - ebben 10 dkg füstölt legyen, a jobb ízhatás miatt,
valamint 10 dekányit hagyjunk meg a tetejére, a szóráshoz.
Újabban megőrülök a pogácsákért, érdekes, hogy fiatalabb koromban nem érdekeltek különösebben, akkor jobban szerettem a habos, krémes, édes sütiket. Most is szeretem ezeket, de becsatlakoztak melléjük a pogácsák. Mindegy milyen ízesítésű, csak jó sós, foszlós legyen. Melegen ill. langyosan a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése