Ajánlataim, amelyek egyszerűek és finomak, részletesen is megtalálhatóak jobbra lent a RECEPTEK címszó alatt ABC sorrendben, vagy minden kép alatt a linkre kattintva jó böngészést mindenkinek :-)
zsanuaria.blogspot.hu/2011/04/husveti-menuajanlat.htmlLevesek:
Almaleves itt
Meggyleves itt
Sonkaleves itt
Húsgombócleves itt
Gerslileves füstölt sonkával itt
Bableves aszalt szilvával itt
Kukoricaleves sült kolbászkarikákkal itt
Tejszínes szilvaleves itt
fagyasztott szilvából
Nyúlaprólékleves tejfölös, tárkonyos, mini zsemlegombóccal itt
Kencék és
zöldségköretek:
Zsidótojás itt
Hagymás túrókrém itt
Kolbászkrémes sajttekercs itt
Buggyantott tojásos, pirított kenyérkockás saláta itt
Tejszínes spenótos kukoricaköret itt
Szalonnapörc zsírján pirított kelkáposztacsíkok itt
Ceruzabab köret sülthúsokhoz itt
+ ugyanitt a rizsköret kétféle párolási módja is megtalálható
Saláták:
Az alábbiak nálam kivétel nélkül mind a hagyományos ecetes cukros lével készülnek, vagy vinaigrette öntettel, mert mi ezeket szeretjük.
Hiába tudok mindenféle, ilyen-olyan csodás önteteket, az én családomnak csak ez a kettő kell, nekünk ez ízlik a legjobban.
Cukros-ecetes felöntőlé: hozzávalók jól elkeverve a teljes oldódásig, majd ráöntve a salátára étkezés előtt max 1 órával.
6-8 dl jéghideg víz
1 tk. só
4 ek. cukor
4-6 ek. ecet /10%-os/
Vinaigrette öntet: itt is az étkezés előtt max 1/2 órával ráönteni a salátára és jól elkeverni.
1 ek. dijoni mustár /vagy más jó minőségű mustár/
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 tk. cukor
3 ek. ecet /10%-os/
6 ek. extraszűz olívaolaj
Fontos ! még az olaj hozzáadása előtt kell mindent egyneművé kikeverni, mert a só vagy a cukor az olajban már nem oldódik !!!
Az adagot lehet emelni az arányok változatlan hagyása mellett.
hagymás paradicsomsaláta
fejes saláta
régi vagy új káposztasaláta
vegyes saláta /fejes zöldsaláta, sárgarépa, uborka, káposztacsíkok/
sárgarépa saláta /tökmagolajjal pöttyözve/
jégsaláta, hagyma és uborka keveréke
uborkasaláta +fokhagyma +petrezselyemzöld
tejfölös uborkasaláta
lila káposztasaláta, hagyma és sárgarépa
petrezselymet apróra vágva szinte mindegyikhez szórok
sopszka saláta itt
Ez a saláta öntet nélküli: mindössze csak 4 hozzávalóból:
Főételek:
Bakonyi csirkemell itt
Birkapörkölt bográcsban itt
/szép idő lesz idén a szabadban főzéshez/
Főtt marha tormaszószban itt
Nyári töltöttkáposzta itt
Sült pecsenyekacsa itt
Stefánia vagdalt itt
Rozmaringos sült báránycomb itt
Sonkával töltött krumpligombóc tormaszósszal itt
Töltött hús itt
Ropogósra sült pulykacombok itt
Desszertek, sütemények:
Tejszínes gyümölcsrizs itt
Dióspiskóta csokiöntettel itt
Madártej itt
Kakaós kevert itt
Meggyes mákos itt
Mandulás répatorta itt
Tejszínkrémtorta... kétféle ízesítésben... grillázsos és kókuszkrémes... itt
Citromos joghurt-torta itt
Citromos álom... sütés nélküli itt
Pogácsák, sajtos rudak:
Sajtos pogácsa itt
Tökmagos pogácsa itt
Sonkás sajtos lepény itt
Sajtkrémes pogácsa itt
Remélem tudtam ötleteket adni, ezek egyszerű elkészítésű ételek, nem kell minden időnket a konyhában tölteni, érdemes sok időt a szabadban tölteni, akár ott is sütni- főzni, szabad tűzön az egész családdal.
Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok sok szeretettel!!!!
Végigböngésztem,csodásak! :) Én is nagyon boldog húsvéti ünnepet kívánok Nektek, Anikó! Puszillak, és azért pihenj is. :)
VálaszTörlésTudod igyekeztem összeállítani a hagyományos magyar konyhához illő fogásokat meg hogy mindenből legyen választék. Nálunk ennek a negyede sem lesz idén, de régebben sem volt, bár valamennyi étel valamikor szerepelt a palettán, szóval csak gusztust szerettem volna csinálni mindenkinek az összeállítással, meg kedvet a húsvéthoz, nekem ugyanis nem nagyon van, de azért összehozom a legszükségesebbeket :-)
VálaszTörlésKrisztikém jó ünneplést, fincsi fogásokat, szeretetteljes ünnepeket kívánok nektek sok-sok puszival :-) :-) :-)
Köszönöm! :)
VálaszTörlésJaj, nálunk sem... nem is lehet ennyi mindent egyszerre megenni... :))
Hidegtál lesz sonkával, tojásos töltött dagadóval, kolbásszal, sárgatúróval, főtt tojással, kaláccsal, és oersze tormával. Főzök húslevest, és valamilyen körtés husit gondoltam rizzsel, meg készítek kevés majonézes krumlisalit is, az jó a hidegtálhoz. Sütiből az aprót tennap megsütöttem, és szerintem hamis somlóit csinálok krémes finomságnak, az egyszerű, gyors és nagyon fini. Mást nem terveztem. :)
Szuper az összeállításod :-)
VálaszTörlés:) akkor hajrá, ma kezdődik a nagy sütés-főzés :)
VálaszTörlés