a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. október 12., szerda

Sült csirkecomb pirított gombával, almakompóttal




Ez egy tök egyszerű ebéd, villámgyors, könnyű és finom.
A csirkecombot sültcsirke fűszerkeverékkel bedörzsöltem és kevés olajon ropogósra sütöttem, ez kb. fél óra volt.
Ezalatt 30 dkg gombát tisztítottam, szeleteltem és szintén kevés olajon lepirítottam, vagyis megvártam míg a levét elfővi és zsírjára sül, ez 15 perc volt.
Míg mindezzel foglalatoskodtam addig egy kislábasban a kissé megpirított rizst, kb. 2 dl-nyit, sózva-borsozva-dupla mennyiségű vízzel felöntve puhára pároltam, a végén némi zöldpetrezselyemmel megszórtam.
Az almakompótot még előző nap megfőztem a fűszerekkel és cukorral, az  tehát készen volt.
/3 kg almát pucoltam, szeleteltem, egy nagy lábasban bő vízzel odatettem a tűzre, megszórtam 10-15 szem szegfűszeggel, szegfűborssal és bőven őrölt fahéjjal, valamint 10-15 dkg cukorral, amikor felforrt utána még 5 percig főztem és készen volt.
Szoktam úgy is készíteni, hogy egy/két  csomag - attól függően mennyi az adag -  tejszínízű pudingport kevés vízzel simára keverek és amikor felforr a kompót azzal kissé besűrítem.
Érdemes így is kipróbálni, csodafinom./

Mindennel együtt cakk-pakk háromnegyed óra elteltével ebédeltünk, és olyan jó ízű volt.





9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, igazi kedvencem így ahogy van ! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva, de a tied se rossz, ami nálad fent van:-)))))

    VálaszTörlés
  3. Csudafini ebédetek volt! :) Én is nagyon szeretem az almakompótot husikhoz, egyszerűen isteni. Én a szószt egyszerűen úgy készítem, hogy nagyon kevés kompótlével simára turmixolom és készen is van. De a pudingos megoldásod is nagyon jó lehet, egyszer kipróbálom. :)
    (A rizst egyszer készítsd úgy, hogy mikor felöntöd a vízzel, akkor már beleteszed a sok-sok apróra vágott petrezselymet. Eszméletlen íze lesz tőle.)

    Én is gombásat főztem ma. :))

    VálaszTörlés
  4. Így az igazi, jobb szeretem az ilyen hagyományos ebédeket, a rizst is szigorúan így készítem, a gyorsrizst csak látásból ismerem annyi elég is belőle! Nagyon gusztusos az a tányér, és igazad van, gyorsan megvan! :D

    VálaszTörlés
  5. Tuti szuper házias ízek, egyszerűségében nagyszerű :-)

    Anikó, köszönöm a kedves soraidat, amit nálam írtál!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta és finom mindkettőtöké!

    VálaszTörlés
  7. Köszi lányok a kedves szavakat, tényleg ezek a házias egyszerű ízek a legjobbak, meg az az igazság, néha már nem tudom mit főzzek, sokszor nincs egy épkézláb ötletem se:-)))))

    Viki, komolyan hiányoztak a jó kis receptjeid, nagyon örülök, hogy újra vagy:-))))

    Duende, érdekes sosem jut eszembe önmagával turmixolni,hogy szósz legyen, pedig tudok róla, de akkor ott a főzésnél valahogy a keményítő vagy a pudingok jönnek elő, majd egyszer csak megcsinálom már.
    A rizst szoktam úgy is, hogy beleszórom és együtt főzöm a petrezselyemmel, igen nagyon finom, vagy zöldborsóval főzöm együtt, mert a rizi-bizit is szeretjük:-))))

    VálaszTörlés
  8. Ez a tökéletes ebéd a számomra! Annyira guszta!

    VálaszTörlés
  9. Ami, nekünk is az volt, finom volt, és elnézést a kései válaszért, de nem voltam bekapcsolva napokig:-))))))

    VálaszTörlés