a tegnap mutatott köretek főétele
Marhalábszárból pörkölt
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár kockákra vágva
4 db vöröshagyma nagyobb kockákra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma apróra
1 db hegyes erős paprika karikázva
2 db tv paprika kockákra
2 db paradicsom kockákra
só, bors, pirospaprika,
2 ek. zsír
1 ek. saját eltevésű paprikakrém
Ezt az ételt mindig zsírral készítem, mint ahogy a töltöttkáposztát is. Egyszerűen az megy hozzá.
Tehát zsíron megdinszteltem a hagymákat, paprikákat, majd meghintettem pirospaprikával, hozzáadtam a húskockákat, jól átpirítottam, ezután ment bele a paradicsom és felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fűszereztem, majd félig lefedve kis lángon vajpuhára főztem, közben ha kellett, kis vizet mindig adtam hozzá, a lényeg, hogy a végére bőséges és sűrű szaftja legyen.
Tulajdonképpen szinte mindegy, hogy a főzését kevés vízzel kezdjük, majd közben még adagolunk hozzá, vagy rögtön az elején több vízzel kezdjük és amikor már puha a hús akkor elfőzzük róla a felesleges vizet, már mindkettő variációt kipróbáltam, mindkettőnél ugyanolyan jó a végeredmény.
Imádom a marhalábszárt, és a marhanyakat, mindkettőből a legfinomabb, legszaftosabb pörkölt van.
De mivel egy hete teljesen húsmentes diétán vagyok, most csak megfőztem a családnak ezt az isteni ebédet, ők jól is laktak belőle, és én mit ettem ?
Az uborkák és saláták után mutatom, hogy mivel ettem ezeket a fincsi köreteket.
Tálaláskor mindenkinek a kívánt körettel tálaltam, jó sok kovászos uborkával illetve fokhagymás jégsalátás uborkával ami a megszokott ecetes-cukros salátalével lett készítve.
Savanyúság és saláta:
Vega változat: vagy, ha elfogyott a hús és maradt még köret :-)
Sajtos-tejfeles nokedli és sós túrógombóc
Na szóval, sok reszelt sajttal és tejfölösen a nokedli is majd a kapros túrógombóc is, ez volt az én ebédem, no meg a saláta.
Finom volt így is.
Muszáj most egy kicsit így étkeznem, egészségügyi szempontból, aztán ha vége lesz a diétámnak, módjával ugyan, de újra eszem húst is, mert azért nagyon szeretem.
a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Anikó, azért az se volt kevésbé guszta, amit te ettél:)
VálaszTörlésDe rég ettem marhát... Pedig nagyon szeretem. Jó sűrű a szaftja. Na, már éhes is vagyok tőle... Nagyon guszta!
VálaszTörlésRoza finom volt úgy is, tényleg most nagyon betartom ezt a húsmentességet, szeretnék pár kilót leadni is, pedig például imádom a marhahúst minden formájában, de hát ez van:-))))
VálaszTörlésKrisztina a családnak nagyon ízlett, finom szaftos lett, bár én nem tesztelhettem, de majd pár hónap múltán majd megint eszegetek húst is:-))) Remélem te már jobban vagy:-))))