Meggyes piskóta a lehető legegyszerűbben
5 tojás szétválasztva
5 ek. cukor
5 ek. liszt
1 sütőpor
1 ü. meggybefőtt levétől leszűrve
A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verem, hozzászórom a cukrot, majd egyenként a sárgájákat, közben egyfolytában keverem a kézi robottal, míg egynemű lesz a hab, majd már fakanállal óvatosan belekeverem a sütőporos lisztet.
Vajazott lisztezett 20x27-es tepsibe töltöm a masszát, a lecsöpögtetett meggyet kevés lisztben megforgatom és a süti tetejére dobálom majd megy a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre, addig egészen biztosan még a közepe is átsül.
A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukrozom és meglehetősen nagy kockákra darabolom.
Vacsorára egy nagy pohár hideg tejjel valami mennyei volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése