Tanyasi sültcsirke velesült újkrumplival és szilvaszósszal
Nem variáltam túl az ebédet, ebben az esős, borult időben mindenképpen egy szeretett fogást akartam készíteni és minél egyszerűbben.
Hozzávalók:
fél tanyasi csirke
só, őrölt bors, olaj
4 db közepes újkrumpli kockázva
1 ü. szilvakompót
1 cs. vaníliás pudingpor
1 tk. mézesfűszerkeverék
A fél csirkét tisztítás után befűszereztem, tepsibe raktam a húsos résszel lefelé, öntöttem alá pici vizet és pár kanál olajat, betettem a sütőbe párolódni, kb. 1 óra elteltével megfordítottam, mellérakosgattam a tisztított kockázott újkrumplit is és visszatettem sülni.
Közben elkészítettem a szilvaszószt, lábasba öntöttem a befőtt levét, majd adtam hozzá ugyanannyi vizet, a fűszerkeveréket és felforraltam, közben kikevertem kevés vízzel a pudingport és forrás után besűrítettem a levet, hozzáöntöttem a szilvadarabokat is, megvártam míg még egyet forr és kész is volt.
Ezek után felnyomtam a sütő hőjét 220 fokra és pirosra, ropogósra sütöttem percek alatt a csirkét.
Hát ezért akartam ma mindenáron ezt ebédelni, mert ebben nem lehet csalódni, mindig, minden körülmény között nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése