a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2019. július 10., szerda

Kukoricaleves és gombapörkölt...


 Most, hogy kicsit visszahűlt az idő - mennyivel jobban lehet aludni - és jobban lehet enni is, valahogy éhesebb az ember.

 Kukoricaleves... kolbászos csipetkés
Hozzávalók
1 kanál zsiradék
1 darab /kb. 8 cm-es/ jó minőségű paprikás kolbász karikázva, lehet csípős is
1 db vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva
1 tk. pirospaprika
1 kis doboz csemege kukoricakonzerv
só, bors
csipetke: 1 tojás és liszt amennyit felvesz
A zsiradékon elősütöm a kolbászkarikákat, majd megdinsztelem a hagymákat, meghintem tényleg csak egy gondolatnyi pirospaprikával, hogy kellemes színe legyen, majd felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék, felforralom és picit főzöm, főleg a hagymát akarom kicsit elfőzni.
Míg ez fő addig elkészítem a csipetkének valót, jó keményre gyúrom a tésztát és lisztezett tálcára csipkedem, apróra, ne legyen nagyobb, mint a kukorica. Beleszórom a leveslébe.
Pár perc után a leveshez öntöm a kukoricát is és még egyet forralok rajta, megkóstolom, sózom, borsozom, ha szükséges és kész is. Letakarva pihentetem egy darabig, a csipetkék még ilyenkor is dagadnak benne, de nem főnek szét.

 Gombapörkölt nokedlival... kovászos uborkával
Hozzávalók
1 doboz csiperke gombakonzerv
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. paprikakrém
pici pirospaprika
1 db hegyes erős paprika
só, bors
Nokedli: 2 tojás és liszt amennyit felvesz... esetleg egy nagyon kevés hideg víz
A nokedli kifőzéséhez odateszek sós vizet forrni.
A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket, belekarikázom a hegyes erős paprikát, ami most nem is volt szinte erős. Felengedem pici vízzel és főzöm pár percig, mielőtt a gombát beleönteném, majd fűszerezem és összerottyantom.
A bekevert nokedlitésztát beleszaggatom a forrásban lévő vízbe és ahogy feljön a felszínre már szűröm is le, egy tálba borítom és pici zsiradékkal keverem össze. Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése