Anazar Irországban nem ismerik ezt a zöldséget, jól tudom te ott élsz ugye??? Én minden tavasszal alig várom, hogy legyen ez a halványzöld zsenge karalábé és máris főzöm, de leves és főzelék formájában is jöhet, imádom:-))) Épp nemrég voltam nálad és mentettem a káposztás bab receptedet, szeretem az ilyen ételeket és néztem a salátalevesedet, én is így készítem csak kolbász nélkül és sok kaporral,sok fokhagymával, a többi ugyanaz. Meg főzelékként is, akkor nincs benne tojáslepény, sűrűbbre főzve, jó fokhagymásan és tejszínesen. A világ egyik legjobb kajája, nagyon szeretem:-)))))
Erika azért jó hidegen, mert ez csak a zöldség sütőben megsütve, héjjáról lekaparva egy kevés tejszínnel és botmixerrel simára turmixolva, pici cukor bele, mert nem volt annyira édes és kész, tehát semmi sűrítő anyag nincs benne, a zöldséghússal van sűrítve. Nagyon finom, ezentúl csak így fogom készíteni, télen is, csak akkor melegen esszük:-))))
Krisztina Szafti egy olyan életrevaló cica, minden érdekli, mindenről tudnia kell, mindenben benne van, mindent szimatolnia kell,mindennel játszik, pofozgatja, egy égetni való eleven,de pont ezért imádjuk, hogy ilyen. Nektek is nagyon jó hétvégét, egy kis napozást és sok finomságot:-))))))))))
Vicuska képzeld még a tél végén vettem és a spájzban várakozott tökéletesen elfelejtve, sötétben és hűvösön, semmi baja nem volt, majdnem kidobtam, aztán végül megcsináltam és milyen jól tettem, mert nagyon jó lett. Köszönöm és viszont kívánom neked is a jó hétvégét, én egy kicsit szeretnék napozni, meg asszem bográcsozunk majd, legalábbis ilyen terveink vannak:-))))
Konyhai pályafutásomat bukdácsolva kezdtem (ki nem?) - de az eltelt évek során a finom ételek szeretete szenvedélyes szakácsnőt varázsolt belőlem.
Évek óta olvasom mások gasztroblogjait, gyűjtöm a szakácskönyveket, recepteket, kezdve a nagymamám felbecsülhetetlen értékű, saját kézzel írott szakácskönyvével. Mondanom sem kell, hogy a rengeteg recept közül számosat kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel, aztán egy éjszaka azt álmodtam, hogy saját blogom van, így első dolgom volt egy szép napon (a napi bevásárlás után), hogy tényleg létrehozzak egyet, ahol elsősorban örökül hagyom minden főzési-sütési tudományomat a gyermekeimnek, valamint másokkal is megoszthatom a legjobb családi receptjeimet!
Az én receptjeim egyszerűek,tipikusan magyaros jellegűek, egy budapesti háziasszony receptjei, aki a családját próbálja jól tartani minden nap, a lehetőségeihez mérten, és ez még örömöt is okoz neki.
Az oldalamon reklám nincs, tisztán kedvtelésből űzöm szenvedélyesen az oldal fenntartását, anyagi hasznom nincs belőle.
... Szívesen látok mindenkit az Anikó Boros Pálné facebook oldalamon is... ahol még többet megtudhattok rólam... már akit érdekel :-)
Kár, hogy errefelé ritkaság a karalábé :-(
VálaszTörlésAnazar Irországban nem ismerik ezt a zöldséget, jól tudom te ott élsz ugye???
VálaszTörlésÉn minden tavasszal alig várom, hogy legyen ez a halványzöld zsenge karalábé és máris főzöm, de leves és főzelék formájában is jöhet, imádom:-)))
Épp nemrég voltam nálad és mentettem a káposztás bab receptedet, szeretem az ilyen ételeket és néztem a salátalevesedet, én is így készítem csak kolbász nélkül és sok kaporral,sok fokhagymával, a többi ugyanaz. Meg főzelékként is, akkor nincs benne tojáslepény, sűrűbbre főzve, jó fokhagymásan és tejszínesen. A világ egyik legjobb kajája, nagyon szeretem:-)))))
Töltött karalábé nagyon szeretem:)
VálaszTörlésSütőtöklevest hidegen még nem ettem, de tuti finom lehet.
Csodálatos virágok, aranyos cicus, mint a miénk...Az is olyan kíváncsi... A karalábét én is nagyon szeretem minden formában...Kellemes hétvégét! :o)
VálaszTörlésErika azért jó hidegen, mert ez csak a zöldség sütőben megsütve, héjjáról lekaparva egy kevés tejszínnel és botmixerrel simára turmixolva, pici cukor bele, mert nem volt annyira édes és kész, tehát semmi sűrítő anyag nincs benne, a zöldséghússal van sűrítve. Nagyon finom, ezentúl csak így fogom készíteni, télen is, csak akkor melegen esszük:-))))
VálaszTörlésKrisztina Szafti egy olyan életrevaló cica, minden érdekli, mindenről tudnia kell, mindenben benne van, mindent szimatolnia kell,mindennel játszik, pofozgatja, egy égetni való eleven,de pont ezért imádjuk, hogy ilyen.
Nektek is nagyon jó hétvégét, egy kis napozást és sok finomságot:-))))))))))
Tökéletes sűrítő anyag, nekem is tetszik! Napsütötte,pihentető , feltöltő hétvégét Anikó!!!! Csodás színűek a fréziáid! Hol szereztél sütőtököt?
VálaszTörlésVicuska képzeld még a tél végén vettem és a spájzban várakozott tökéletesen elfelejtve, sötétben és hűvösön, semmi baja nem volt, majdnem kidobtam, aztán végül megcsináltam és milyen jól tettem, mert nagyon jó lett.
VálaszTörlésKöszönöm és viszont kívánom neked is a jó hétvégét, én egy kicsit szeretnék napozni, meg asszem bográcsozunk majd, legalábbis ilyen terveink vannak:-))))