a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
2015. október 4., vasárnap
Rosalie barátosnőnk a konyhatündér... csodás receptje
Sertéskaraj sajttal, sonkával tekercselve, fokhagymás, sajtos tejszínszószban sütve, krumplipürével...
Hozzávalók:
8 szelet karaj, klopfolva
8 szelet szeletelt trappista sajt, de jó bármilyen más is
8 szelet prágai sonka, a kövér része leszedve
2 dl tejszín
20 dkg reszelt trappista még
4 gerezd fokhagyma, áttörve
só, bors
Köret:
0,5 kg krumpli
5 dkg vaj
1-2 dl langyos tej
+ a fűszeres sülthúslé
Kata lányom készítette el a szombati ebédet, sőt a vasárnapi rántott csirkét is ő fogja, mert én nem vagyok épp valami jól, arcüreggyulladással küszködöm pár napja, meleg só, stb...
... ráadásul árpa jött a szememre, életemben először... nem is értem az egészet... csak azt tudnám honnan szedem össze ezeket a nyavalyákat...
Na szóval, Kata kiklopfolta a hússzeleteket és befűszerezte, majd mindegyikre tett egy-egy szelet sonkát illetve sajtot, feltekerte és kiolajozott tepsiben egymás mellé rakta, kevés olajjal megspriccelte, pici víz ment alá és 180 fokon kb. 1 órát párolta, sütötte.
Ezalatt a tejszínbe belekeverte az áttört fokhagymát, sózta, borsozta, ment bele a rengeteg reszelt sajt fele, és amikor a hús már szépen megpirult, az alatta képződött csodás fűszeres levet leszűrte egy bögrébe, félretette, akkor ráöntötte ezt a tejszínes fokhagymás masszát egyenletesen, tetejét meghintette még bőven reszelt sajttal és visszatette a sütőbe pirosra sülni.
Közben a fél kiló megpucolt és kockákra vágott krumpli sós vízben puhára főtt, leszűrte, áttörte, majd a fűszeres húslével, a vajjal és tejjel habosra keverte.
Pazar volt az ebéd, még így is, hogy betegeskedem, degeszre ettük magunkat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése