Amilyen hosszú nevű, annyira gyorsan elkészülő, olaszos jellegű, könnyű, finom szombati ebédnek, vagy hétköznapi vacsorának való.
Ecet és olaj blogján láttam.
1/2 kg darálthús
1 tojás
1-2 ek.zsemlemorzsa
1 tk.kakukkfű
2 gerezd fokhagyma, áttörve
só bors
Fentieket jól összedolgoztam és pici gombóckákat kanyarítottam, kevés olajon mindegyik húsgombócot átpirítottam, majd egy tálba szedtem.
15-20 dkg gomba, vékony szeletkékre aprítva
1 db vöröshagyma kockára vágva
1 gerezd fokhagyma, áttörve
1 tk. oregano
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
A gombócok után visszamaradt olajon a hagymát megdinszteltem, majd rádobtam a gombát és a fokhagymát, pár perc alatt átpárolódott és zsírjára pirítottam. Ezután adtam hozzá a paradicsomot és az oreganot, végül az összes húsgombócot és jó tíz percig rotyogtattam, amikor is kész lett.
Közben bőséges, sós vízben roppanósra főztem a spagettit, és egy nagy darab sajtot lereszeltem.
Spagettire tálaltam, tetejére jó sok sajtot szórva.
Ezt mis is nagyon szeressük! :) Megint egy hullámon vagyunk, ma én is húsgombócoltam. Ezen az ételen is gondolkodtam, de tésztához ma nem volt kedvünk. Úgyhogy savanyú répába főztem, majd holnap felteszem. Ma már lusta voltam. :) És daramorzsókát csináltam utána fojtásnak. :)
VálaszTörlésDuende, finom könnyű kis ebéd volt, de semmi különös:-)))
VálaszTörlésA savanyú répásra kíváncsi leszek, meg a morzsókásra is, majd nézem:-)))