Töprengtem mi legyen ma az ebéd, komolyan néha fogalmam nincs mit készítsek, csomó minden van a hűtőben, mégis ötletem sincs minek álljak neki. Gondolom az időjárás is teszi, az ember kedvetlen mikor azt látja, már megint hózápor van kint és hideg meg fúj a szél ahelyett, hogy tavaszodna.
Autumn blogján láttam ezt a receptet, csak ő gnocchival és camemberttel készítette, nekem meg sváb tésztám volt itthon, meg kéksajtom. Nos ezekkel is tökéletes lett, jó kis könnyű ebédünk lett.
Előtte, egy tányér jó forró csirkehúslevest ettünk zöldborsóval és lúdgége tésztával.
15-20 dkg húsos szalonna, kockára vágva
1 db vöröshagyma, szintén kockára
2 gerezd fokhagyma, apróra
2 dl tejszín
20 dkg kéksajt
10 dkg natúr camping ömlesztett sajt
bors
25 dkg sváb tojásos kész tészta
Odatettem vizet a tésztának, sóztam és a leírása szerint kb. 10-12 perc alatt puhára főztem. Állagra és formára hasonlít a gyufa tésztához, csak hosszabb. Jóízű, biztosan máskor is fogok venni. Eddig nem ismertem ezt a tésztát, így egy csomaggal vettem kipróbálásra.
A kockára vágott szalonnát nagy serpenyőben kisütöttem, megpirítottam, majd hozzáadtam a vöröshagymát is és együtt dinszteltem tovább, majd a fokhagymát, tejszínt, őrölt borsot és a sajtokat. A kéksajt darabjai szép lassan olvadtak fel, a forró szalonnás tejszínes raguban és egyúttal be is sűrítette.
A tésztát miután leszűrtem, de nem öblítettem, belekevertem a szószba, pár percig hagytam állni, hogy jól magába tudja szívni a mártást.
Nagyon ízlett, könnyű mégis laktató ebéd lett, egész biztosan máskor is szerepelni fog a palettán.
Spagettivel, makarónival, az Autumn-nál látott gnocchival, saját kezűleg gyúrt széles metélttel is lehet próbálkozni, sőt legközelebb füstölt sajtot is keverek a mártásba.
De megéheztem,nagyon fincsi lehetett minden a levesnek gyönyörű a színe:-)
VálaszTörlésDitta, nagyon finom volt, feltétlen próbáld ki.
VálaszTörlésA leves egyszerű csirkeaprólék + egy darab velős csont-ból lett főzve,még régebben, mindent kiettünk belőle, a levet meg leszűrve lefagyasztottam. Most csak felolvasztottam és belefőztem egyszerre a tésztát és borsót. Jó volt. Ez a sajtmártásos tészta is isteni, tényleg melegen ajánlom, ha szeretitek az ilyesmit, szerintem még nokedlin is szuper lehet:-))))
Mi van veled, Anikó? Úgy eltűntél, mint az aranyóra a csatkai búcsúban! :))) Majd nézz be hozzám, van ott valami Neked...
VálaszTörlésKedves Anikó!
VálaszTörlésIsteni mindkét étel.A kéksajtos tésztát különösen kedvelem.
Nézz be hozzám légy szíves!
Trendo és Hobbychef, cukik,nagyon nagyon cukik vagytok, nagyon nagy örömet szereztetek erre az egész hétre nekem.
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM mindkettőtöknek nagyon:-))))))))))