A Somlói galuska nagyon nagy kedvencünk, na ez az a desszert aminek minden karácsonykor lennie kell, ha törik, ha szakad, ha ég a földdel összeér, a bejgli, a zserbó, a moszkauer, és a szilvalekváros hókifli mellett.
Legalább 25 éve készítem, tortaformára, bár érdekes módon nem cikkelyt szeletelek belőle, úgyis lehetne, hanem egy evőkanállal galuska formákat kanyarítok mindenki tányérkájára, bőven locsolom csokiöntettel és mehet rá a nagy kupac tejszínhab.
Mivel csak és kizárólag karácsonykor készül /nem tudom ugyan miért? így alakult/ nos egyszerűen nem tudjuk megunni.
Nagyon finom.
Részletes receptleírás itt.
A receptleírás alapján komplikáltnak tűnhet, de nem az, nem kell megijedni !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése