Lucskoskáposzta húsgombóccal... a csülök páclevével főzve...
Vasárnap volt ugye a rozmaringos ropogósra sült csülök ebédre, azt a csülköt 1 éjszakán át kellett fűszeres lében áztatni, majd másnap ebben a lében 2 óra alatt puhára párolni, végül ropogósra sütni.
Megmaradt a hatalmas fazék csodás ízű, illatú pác ill. főzővíz, gondoltam csak nem fogom kiönteni, vétek lenne, de mit is főzzek belőle, mihez is passzol ez az ízvilág.
És akkor beugrott a lucskoskáposzta, nagyon nagy kedvencem, de a családé is.
Többféleképpen szoktam elkészíteni, hol levesnek, hol főzeléknek, hol régi káposztával, hol újjal, hol sertéshússal, hol füstölttel, akárhogyan is, mindenképpen csodás, finom étel.
Minden évszakban készíthető, lehet teljesen húsmentesen is, sok tejföllel, friss, puha kenyérrel.
Mindenképpen mennyei.
A csülök pácleve sem rontotta el, sőt.....
részletes receptleírás itt és itt
Túrós-tejfölös, sültszalonnás metélt...
lett a második fogás, most szélesmetélttel, de szoktam nagykockával is, fodros kockával is, csuszatésztával is, sőt apró nokedlivel is, egy a lényeg: mindig sósan, mindig sok túróval, tejföllel és mindig sok sült szalonnával.... számomra így tökéletes
részletes receptleírás itt
.... és csak esik... és esik... vigasztalanul... jönnek mennek a frontok... viharok... már kicsit unom ezt a túl változatos időjárást...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése