Csodás illatos fréziacsokrot kaptam a gyerekeimtől......
... finom eperkrémet készítettem a kedvükre, benne sok darabos eperrel, piskótalapocskákkal tűzdelve....
... viszont elfelejtettem hagyni a tetejére a gyümölcsből... díszítésre....
Hahhhahha! Zsigerből lájkolni akartam, aztán...Azért, ha kicsit elfordulnál, úgy lopnám ki a fréziádat, mint a szél. Teljesen meg tudok vadulni tőle. Nálam a rózsa - persze csak az illatos - után ez az első, aztán a gyöngyike és az orgona.
Ani, nekem is ezek a nagy kedvenceim, ebben egyformák vagyunk teljesen, a rózsa után a frézia, a gyerekeim hozzák is ilyenkor csokorszámra, édesek nagyon:-))))
Ilyenkor én sem tudok betelni az eperrel, ez a krém is nagyon jó lett, és tele volt eperszemekkel, bár az a képen nem is látszik, sőt elfelejtettem a tetejére hagyni díszítésül a gyümölcsből, mindet belekavartam a krémben, 1 kg eper fele ment a krémhez kikavarva a mascarponéval, meg cukorral, a másik fele pedig már a kész krémbe kavarva egészben hagyva. Nagyon finom volt és nagyon epres:-)))))
Konyhai pályafutásomat bukdácsolva kezdtem (ki nem?) - de az eltelt évek során a finom ételek szeretete szenvedélyes szakácsnőt varázsolt belőlem.
Évek óta olvasom mások gasztroblogjait, gyűjtöm a szakácskönyveket, recepteket, kezdve a nagymamám felbecsülhetetlen értékű, saját kézzel írott szakácskönyvével. Mondanom sem kell, hogy a rengeteg recept közül számosat kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel, aztán egy éjszaka azt álmodtam, hogy saját blogom van, így első dolgom volt egy szép napon (a napi bevásárlás után), hogy tényleg létrehozzak egyet, ahol elsősorban örökül hagyom minden főzési-sütési tudományomat a gyermekeimnek, valamint másokkal is megoszthatom a legjobb családi receptjeimet!
Az én receptjeim egyszerűek,tipikusan magyaros jellegűek, egy budapesti háziasszony receptjei, aki a családját próbálja jól tartani minden nap, a lehetőségeihez mérten, és ez még örömöt is okoz neki.
Az oldalamon reklám nincs, tisztán kedvtelésből űzöm szenvedélyesen az oldal fenntartását, anyagi hasznom nincs belőle.
... Szívesen látok mindenkit az Anikó Boros Pálné facebook oldalamon is... ahol még többet megtudhattok rólam... már akit érdekel :-)
De szép a csokrod! És nagyon fini lehetett a krém is! :-))
VálaszTörlésHahhhahha! Zsigerből lájkolni akartam, aztán...Azért, ha kicsit elfordulnál, úgy lopnám ki a fréziádat, mint a szél. Teljesen meg tudok vadulni tőle. Nálam a rózsa - persze csak az illatos - után ez az első, aztán a gyöngyike és az orgona.
VálaszTörlésGionetta köszi:-))))
VálaszTörlésAni, nekem is ezek a nagy kedvenceim, ebben egyformák vagyunk teljesen, a rózsa után a frézia, a gyerekeim hozzák is ilyenkor csokorszámra, édesek nagyon:-))))
Imádjuk - különösen én - az eperkrémet. Finom lehetett az általad készített is, nagyon kínálja magát.
VálaszTörlésIlyenkor én sem tudok betelni az eperrel, ez a krém is nagyon jó lett, és tele volt eperszemekkel, bár az a képen nem is látszik, sőt elfelejtettem a tetejére hagyni díszítésül a gyümölcsből, mindet belekavartam a krémben, 1 kg eper fele ment a krémhez kikavarva a mascarponéval, meg cukorral, a másik fele pedig már a kész krémbe kavarva egészben hagyva. Nagyon finom volt és nagyon epres:-)))))
VálaszTörlés