a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
2016. szeptember 14., szerda
Egy nagyon finom köret sültekhez... ami önálló ételként is megállja a helyét salátával
Majdnem elfelejtettem felrakni ide a blogra, a facebook oldalamra még ki is tettem a videót, ahol fázisonként mutatja, hogy kell elkészíteni, nem mintha nehéz lenne, á csudákat, pofon egyszerű és nagyon finom.
Csak magában bármilyen salátával is tökéletes önálló étel, de mi most ropogósra sült pulyka-alsócombhoz ettük köretként.
Nagyon jó volt.
Sült szalonnás, zöldborsós, pirított krumpli
4 db pucolt negyedelt krumpli
1-2 maréknyi zöldborsó, persze, hogy jó a fagyasztott is
15-20 dkg kolozsvári húsos vagy angolszalonna, kis darabokra kockázva/csíkozva
1 csokor friss zöldpetrezselyem apróra metélve
só, bors
Egy lábasban odatettem vizet forrni, szórtam bele sót és őrölt borsot, majd amikor felforrt beletettem a pároló betétet és abba a krumplit, lefedtem és a fűszeres gőzben pároltam puhára.
Közben egy serpenyőben pörcre sütöttem a szalonnát, amikor a krumpli majdnem puha lett a lecsöpögtettem a párolóban majd beleborítottam a forró szalonnazsírba és tovább pirítottam már együtt.
A zöldborsót közben ugyanabban a fűszeres vízben, aminek gőzében a krumpli puhult, 10 perc alatt megpároltam, leszűrve az összesült szalonnás krumplihoz borítottam. Tálaláskor szórtam meg bőven a petrezselyemzölddel.
Mindeközben a jó alaposan befűszerezett pulykacombokat isteni ropogósra sütöttem a sütőben és együtt tálaltam ebédre.
Elégedett voltam a végeredménnyel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól néz ki, imádom mindet! ;-)
VálaszTörlésFinom, csináld meg :-)
Törlés