Az én receptem így néz ki és itt található: A receptek címszó alatt: "Csülök rakott házilag"
https://zsanuaria.blogspot.hu/2017/03/reggelire-vagy-vacsorara-rakott-csulok.html
Nagyon finom volt, imádtam minden falatot, ahogy bejön a hideg azonnal készítek megint.
Ez pedig Verusé:
Füstölt csülöktekercs házilag
/https://veruskonyhaja.blogspot.com/2016/09/fustolt-csuloktekercs.html /
2 db szép füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
4-8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
2 fej vöröshagyma
4-8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
A füstölt csülköket kuktában kb. 1,5 óra alatt puhára főzni a hagymás, fokhagymás, borsos majoránnás vízben.
A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe.
Ennyi idő elteltével a hús vajpuha lesz.
A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy őzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bőrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.
Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy műanyag mérőedény tökéletesen megfelelő, a felső még nyitott végén óvatosan belemerünk a főzőléből 4-5 evőkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha őzgerinc formába, akkor felülről meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evőkanálnyi főzőlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.
Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 1 napra hűtőbe tesszük dermedni.
Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .
Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !
A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a főzőlébe.
Ennyi idő elteltével a hús vajpuha lesz.
A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Ha már kihűlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy őzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bőrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.
Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy műanyag mérőedény tökéletesen megfelelő, a felső még nyitott végén óvatosan belemerünk a főzőléből 4-5 evőkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha őzgerinc formába, akkor felülről meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evőkanálnyi főzőlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.
Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 1 napra hűtőbe tesszük dermedni.
Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .
Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, főtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !
https://veruskonyhaja.blogspot.hu receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése