A 20. század elején Truxa Figyes így készítette: „három-négy darab banánt meghámozunk és karikázva egy szép tálalóedénybe rakjuk. Egy másik edényben forraljunk fel 1/2 liter csemegebort /lehet édes muskotályos is/, cukorral és citromhéjjal, s keverjük bele óvatosan 4 tojás sárgáját. A tojások fehérjét verjük fel habnak, tegyünk hozzá elegendő cukrot és kanállal szaggassuk bele az előbb elkészített borlevesbe a habgaluskákat s hagyjuk megdagadni. Ha megvan, azon forrón öntsük rá a borlevest a banánkarikákra, s a galuskákat tegyük a tetejére. Kihűtjük és föladjuk.”
Banánturmix... /de sokszor készítem amikor barnulni kezd a banánhéj/
Turmixgépbe karikázom a banánt és öntök rá bőven tejet, szórok hozzá kis cukrot, majd krémesen sűrűre összedolgoztatom a géppel, kancsóba áttöltöm és jégbehűtöm.
Mennyei finom reggelire, uzsonnára, vacsorára pár darab keksszel.
a banánturmixot is imádom, nagynagy kedvencem, ilyenkor télen sokszor iszom vacsira :)
VálaszTörlésÉn is szeretem :-)
TörlésNyári hőségben pedig az őszibarackturmix sok jéggel !!!!!
TörlésNa az is isteni! :))
VálaszTörlés:-)
Törlés