Szeretem ezeket a pörköltes-tokányos jó szaftos ételeket, mostanában egyre jobban, nagyon finom lett ebben a paprikás szaftban.
Köretnek a Barilla Conchiglie Rigate tésztáját főztem ki hozzá, nagyon jó választás a szaftos-szószos húsételek köreteként, mert a kagylóforma üregébe jól beleül a szaft, ettől nagyon jóízű lesz, mert még forrón szinte magába szívja a szaft összes ízét aromáját..
Hozzávalók:
3 db csiperkegomba szeletelve
1 nagy vöröshagyma kockázva
pici olaj
1-2 ek. szárított majoranna
só, őrölt bors, pirospaprika
1 tk. erős pista
1 ek. liszt, víz, tejszín a habaráshoz
Elkészítése:
Kevés olajon összepirítottam a húst és a hagymát, fűszereztem, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem annyi vízzel ami épp ellepte és puhára főztem, a végén adtam hozzá a gombát és behabartam. A tejszínnel jól összerottyantottam, addigra kellemes krémes sűrű szaftja lett.
Közben kifőztem a tésztát hozzá, leszűrtem és máris tálaltam.
Fejes salátát ettem mellé ecetes-cukros lében.
Egyszerűen imádom az ilyen típusú ételeket.
Nagyon guszta lett! :) Én is egyre jobban szeretem ezeket a ragukat. Meg a pörköltet. Épp tegnap csodálkoztam ismét rá, hogy 5 hozzávalóból hogy lehet enynire ízletes ételt csinálni, mint a pörkölt. Vissza a gyökerekhez. :) (Néha :D )
VálaszTörlésMi is szeretjük a tokányt, aminek nagyon sokféle változata van és gyorsan elkészül. Egyszerű és nagyszerű étel. Ma is borsostokányt készítettem és szintén tésztával, uborkasalátával.
VálaszTörlésFinom lehetett az általad készített tokány is.