Szerintem az osztrákok sajtos nokedlijének a Käsespätzle magyarított változata, érdemes mindkettőt kipróbálni.
Hozzávalók: 2 személyre
20 dkg liszt
2 tojás
só
víz
10-15 dkg szalonna pörcre sütve, jó a kolozsvári húsos is, de a sima füstölt kenyérszalonna is
2 fej vöröshagyma félkarikára
10 dkg trappista sajt, kis kockákra darabolva
petrezselyemzöld, só
Odatettem a nokedli kifőzéséhez egy nagy fazék sós vizet, amíg felforrt bekevertem a nokedlitésztát, majd azonnal beleszaggattam, kifőztem, leszűrtem. Nincs öblítés !
Egy serpenyőben ropogós pörcre sütöttem a szalonnát, majd azon melegében belekevertem a forró zsírba a leszűrt nokedlit, megszórtam a sajtkockákkal és meghintettem friss petrezselyemzölddel.
A sajt csodásan beleolvadt, ezáltal nagyon finom szaftos-szottyos lett. Ha szükséges sózni lehet még.
Őrületesen finom.
Nyári vegyes saláta... 1 főnek, friss, üde
Hozzávalók: kis adag
1 db fürtös uborka gyalulva
1 db vöröshagyma félkarikára szeletelve
1 db kápia paprika kockázva
1 db paradicsom karikázva
friss petrezselyemzöld
őrölt bors
Felöntőlé: a hagyományos cukros-ecetes
3 dl víz
3 ek. cukor
3 ek. ecet 10%
nagy csipet só
Alaposan összekeverve és a salátára öntve, jó ha 10-15 percet tud állni benne, ízesebb lesz.
Kedves Anikó! Egyszerű és mégis ínycsiklandó ételnek látszik! Ki fogom próbálni 😀
VálaszTörlésKedves Bernadett, szívből ajánlom, mert tényleg nagyon finom !!! :-) Köszönöm hogy benézett hozzám :-)
Törlés