Hát itt az ősz visszavonhatatlanul.
A hidegfront hatására jó hideg szél fúj az éjszakai esők után, jólesett bekapcsolni a sütőt és melegedni mellette egy kicsit.
Feketecseresznye - lekváros piskóta... Ötlet Gabriellától
Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg cukor
3 ek víz
16 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
pár szem mazsola
+ bármilyen lekvár... ki mit szeret... nálam most szomódi feketecseresznye lekvár került bele
A tojásokat egy tálban a cukorral habosra kevertem fehéredésig, majd ment hozzá a sütőporos liszt és a víz. Egy 22 x 36-os tepsit vajaztam, liszteztem és beleöntöttem a masszát, rászórtam egy kevés mazsolát és ment az előmelegített sütőbe 180 fokon 25 percre.
Tökéletesen megsült, hagytam teljesen kihűlni, majd vízszintesen félbevágtam.
Egyik felét megkentem alaposan a lekvárral majd a másik felét szépen ráigazítottam és hosszúkás formára feldaraboltam, porcukorral meghintettem és tálakra rakosgattam.
Nagyon finom, nem kell itt túlbonyolítani a sütisütéseket, egy ilyen egyszerű is boldoggá teszi az embert.
Ez lesz a vacsorám egy pohár tejjel.
Nagyon guszta ! Finom lehet ez a lekvár még nem ettem ilyet.
VálaszTörlésNagyon finom lekvár igen, én is most kóstoltam először, arrafelé lehet kapni, Noszvaj és Szomolya környékén, mindig tartanak egy nagy cseresznyefesztivált pont emiatt, de a lekvárt egész évben árulják :-)
VálaszTörlés