A múlt héten a vacsoracsatában, B.Tóth László retro- vacsorájánál láttam ezt az ötletet.
Mármint, hogy nem sertés vagy marhamájból készíti a resztelt májat, hanem csirkemájból.
Jó ötletnek tartottam, nos kipróbáltam.
Nagyon finom és tényleg lágyabb ízű, könnyebben emészthető a gyomornak.
Elhatároztam, ezentúl csak így készítem.
Arról nem beszélve, hogy a gyerekeimnek így ízlik, míg a többiből készültet megkóstolni sem hajlandóak.
1 kg csirkemáj
4 db nagyobb vöröshagyma, szálasra vágva
bors, pirospaprika
1 kg burgonya, nagyobb kockára vágva, sós vízben puhára főzve.
1-2 ek olaj
A csirkemájat átnéztem, az ereket kivágtam, és csíkokra metéltem.
A hagymákat tisztítás után szálasra aprítottam, majd 1-2 ek felforrósított olajra dobtam.
Amikor láttam, hogy a hagyma már összeesett kicsit, rácsúsztattam a májat, és nagy lángon elkezdtem pirítani. Állandóan forgattam, hogy minden oldala jól megsüljön. Az egész kb. 10 percig tart, 5 perc a hagyma dinsztelése, és 5 perc a májé.
A végén meghintettem pirospaprikával és borssal, majd jól elkevertem.
Elegendő szaftja is lett.
Sós vízben főtt burgonyával tálaltam és savanyúsággal.
A májat csak a közvetlen fogyasztáskor szabad megsózni, mert megkeményedik!!!
Én is csirkemájból szoktam, nagyon szeretjük! És milyen régen csináltam...
VálaszTörlésÉn most először csináltam, de ezután csak így fogom, annyira ízlett az egész családnak.
VálaszTörlés