A legfinomabb, legszaftosabb sülthús, ami csak létezik, szerintem.
Rengeteget tudok belőle enni, és másnap hidegen a zsírját kenyérre kenve, lilahagymával vagy bármilyen savanyúsággal, de még almaszeletekkel is, hát imáááádom.
1,5 kg sertéstarja
6-7 gerezd fokhagyma
1 tk egész köménymag + őrölt is
só, bors
2-3 ek. /de lehet sokkal több is/ zsír
Felvágom szeletekre a húst, de az alján nem vágom át teljesen. A szeletek közé beszórom a lapkára vágott fokhagymát, sózom, borsozom, és a köménymagot egyenletesen rászórom.
A 2-3 evőkanálnyi fagyott zsírt rámorzsolom, kicsit nyomkodok a szeletek közé is.
Aláöntök 1,5 dl vizet, alufóliával letakarom a tepsit és berakom a meleg sütőbe. Kis lángon, lassan és sokáig sütöm. Kb.1,5 óra elteltével, leveszem a fóliát és úgy sütöm tovább, amíg piros lesz. Összesen kb. 3 óra.
A végeredmény isteni, omlós, puha hús. A tarjában lévő kövérkés részek, mint a zselé.
A fűszerek kellemesen kiérződnek.
Sóba-vízbe főtt krumplival tálaltam, a krumplit a zsírjával kissé megöntöztem.
Nagyon-nagyon finom lett.
Jóllaktunk.
Lehet mellé tálalni még köretként dinsztelt törtkrumplit/hagymát dinsztelni majd hozzákeverni a főtt krumplit és együtt összetörni/ vagy főtt rizzsel is.
Jóllaktunk.
Lehet mellé tálalni még köretként dinsztelt törtkrumplit/hagymát dinsztelni majd hozzákeverni a főtt krumplit és együtt összetörni/ vagy főtt rizzsel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése