A mai ebéd terve csak a csirkemell és a kínai kel saláta volt, de amikor megláttam Duende blogján a hagymasalátát úgy éreztem, hogy még ma ennem kell ilyet, ugyanis a tökmagolajtól valami olyan csodálatos aromája van mindennek, amire csak rákerül, hogy ellenállhatatlan.
Ráadásul jó sokat készítettem, holnap zsíroskenyérhez vagy szalonnához fogjuk a maradékot megenni. Szerencse, hogy napokig nem kell sehová mennünk, hozzánk sem jön senki, képzelem milyen hagymaillatunk van, még jó, hogy egymáson nem érezzük.
De ez érdekel a legkevésbé. Mert nagyon finom.
Egy csirkemellfilét felkockáztam, jól befűszereztem gyros fűszerkeverékkel és kevés forró olajon ressre sütöttem
Zalai hagymasaláta - avagy hagymatobzódás
ilyenkor tél végén ez tanácsos is
4 db vöröshagyma vagy lila hagyma, félkarikára metélve
1 póré felkarikázva
2 szál újhagyma, zöldjével együtt felaprítva
Öntet:
2-3 ek.citromlé
2 tk.méz
1 tk.só
2 ek.tökmagolaj
Miután az öntet hozzávalóit jól összekevertem, rálocsoltam a hagymákra.
Félretettem állni, min. félóra tanácsos is, hogy az ízek összeérjenek.
Attól, hogy zöld színű nem kell megijedni, a tökmagolajnak van csodaszép sötétzöld színe, és megfogja a hagymát, de az aromája...hmmm....
Kínai kel kéksajt mártásban
2 db kínai kel, kisméretű, kis darabokra aprítva
Öntet:
4 dl tejszín
15 dkg kéksajt
4-5 gerezd fokhagyma, áttörve
bors
Itt is az öntet hozzávalóit turmixban összepépesítettem, sózni nem kell, mert a sajt sós, viszont borsozni igen.
A kelt egy nagy tálba aprítottam és ráöntöttem a sajtos dresszinget.
Itt is félre kell tenni állni, legalább félórára, utána viszont frenetikus bármilyen sülthöz.
Forrás: Vacsoracsata, Csapó Gábor vizilabdázó készítette
:)) Én is jó hagyma"illatú" vagyok... :)) No de cicóka nem tiltakozik, ember szintén hagymát evett, úgyhogy minden rendben. :)
VálaszTörlésFinom ebédetek volt, ez a kínai kel cucc jól hangzik! :))
VálaszTörlésDuende, igen nálunk is mindenki ette, így nincs probléma, isteni finom:-))))
VálaszTörlésAz email-met olvastad????
Csak amiatt, hogy feltehetem-e majd????
egycsipet, finom, egyszerű volt, mindkét saláta nagyon finom, a kínai kel is, próbáld ki, nem sok minden kell hozzá:-))))
Anikó, légyszi küldd el a gmail-es címemre, mert a citromélre nem kaptam meg. A címem: szellemafazekban@gmail.com, köszi!
VálaszTörlésMáris küldöm:-)))
VálaszTörlés