Gabriellánál láttam meg valamikor, egy pár hete és eszembe jutott, hogy nekem is van leveles tésztám a hűtőben, 2 csomaggal is, bár az enyém élesztős, de na és, dióm is, már jobban is érzem egy kicsit magam, hát akkor nosza, együnk egy kis sütit.
Ezt aztán nem egy művészet összedobni, kb.10-15 perc kellett és már sült is.
Langyosan a legjobb, vagy egy bögre hideg tejjel, vagy egy bögre forró csokival, mindegy melyikkel de valami mennyei, már aki szereti a diós sütit.
Én imádom.
2 csomag élesztős leveles tészta, annyira konyhakész, hogy papírra volt felcsavarva, csak ki kellett tekerni, darabolni és tölteni, 8 db csík lett belőle, azaz 8 kifli
-annyira jó ez a tészta, hogy ezentúl direkt vadászni fogok rá
15 dk őrölt dió
2 tojás fehérje
cukor ízlés szerint
A 2 tojásfehérjét kemény habbá vertem, végefelé már a cukorral, majd fakanállal hozzákevertem óvatosan a diót.
A tésztát lefejtettem a papírról, téglalap alakú volt, a hosszanti oldalra merőlegesen 4 egyforma darabra vágtam, és a csíkok felém eső végére halmoztam egyenként a dióhab 1/8-át, majd óvatosan feltekertem, vajazott tepsire tettem.
Amikor mindegyik a tepsin volt lekentem felvert tojással, majd ment a sütőbe, amit 180 fokra előmelegítettem, légkeveréssel kb.20 percig sült.
Mivel a tészta élesztős volt, kissé megnőttek, ezért nevezem óriás búrkiflinek.
Kivettem, alaposan meghintettem porcukorral és már ettük is.
Nagyon finom.
Ki fogom próbálni! Biztos finom. Sokszor látom a pékségek pultjain, de még nem vettem ott sosem. A házi gondolom ezerszer jobb!!
VálaszTörlésEzzel az élesztős leveles tésztával nagyon finom:-)))))
VálaszTörlésMég most vettem észre, hogy elkészítetted és ízlett is - annyira örülök ennek.
VálaszTörlés:-))))
VálaszTörlés