Már egyszer készítettem, akkor áfonyával, receptje itt...
Egyszerű, könnyed, finom kis délutánra való sütike, inkább piskótaízű, mint palacsinta, bármilyen gyümölccsel készíthető, de legjobb hozzá az illatos gyümölcs.
Langyosan a legfinomabb.
Palacsintafelfújt... most almás, körtés, banános, mazsolás
Tészta:
4 tojás
2 ek. cukor
12 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 dl tej
Töltelék:
2 db alma, 4 db körte, 3 db banán, egy marék mazsola, de bármilyen más gyümölcs is lehet
5 dkg vaj
2 ek. cukor
kevés őrölt fahéj
porcukor a szóráshoz
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, alsó-felső sütésre.
A tésztához:
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjét nagyon kemény habbá vertem.
A sárgájákat a cukorral először habosra kevertem, majd a sütőporos lisztet a tejjel felváltva adagoltam hozzá, a szokásos jó sűrűnfolyós palacsintatészta állagúnak kell lennie.
Végül óvatosan hozzákevertem a fehérjehabot.
A töltelékhez:
Fent a tűzhely gázrózsáján egy közepes tepsiben a vajat megolvasztottam, megszórtam a cukorral, kicsit hagytam olvadozni, karamellizálódni, közben megpucoltam a gyümölcsöket és a vajas karamellre daraboltam valamennyit, utoljára a mazsolát szórtam rá, kevergetve összemelegítettem, összeforgattam, meghintettem a fahéjjal és erre öntöttem rá egyenletesen a habos palacsintamasszát majd ment a sütőbe.
Kb. 20-25 perc sülés kell neki. Amikor aranyszínű a teteje akkor kész.
Természetesen sülés közben gyönyörűen megemelkedik, öröm nézni, de ha nem azonnal tálaljuk, akkor bizony állásában picit összemegy, mint az a felfújtakra jellemző.
Porcukrozva tálaltam.
Egy kellemes könnyed sütemény. Vaníliafagyit is el tudok képzelni hozzá, 1-1 gombóccal.
Finom lehet eperrel, málnával, meggyel is ki fogom próbálni
Na szóval, jószívvel ajánlom elkészítésre.
Nagyon finom lehet guszta!
VálaszTörlésAz tényleg :-)
Törlés