a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2020. január 18., szombat

Palacsintafelfújt megint... de most almás, körtés, banános, mazsolás


 Már egyszer készítettem, akkor áfonyával, receptje   itt...
Egyszerű, könnyed, finom kis délutánra való sütike, inkább piskótaízű, mint palacsinta, bármilyen gyümölccsel készíthető, de legjobb hozzá az illatos gyümölcs.
Langyosan a legfinomabb.
 Palacsintafelfújt... most almás, körtés, banános, mazsolás
Tészta:
4 tojás
2 ek. cukor
12 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 dl tej
Töltelék:
2 db alma, 4 db körte, 3 db banán, egy marék mazsola, de bármilyen más gyümölcs is lehet
5 dkg vaj
2 ek. cukor
kevés őrölt fahéj
porcukor a szóráshoz
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, alsó-felső sütésre.
A tésztához:
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjét nagyon kemény habbá vertem.
A sárgájákat a cukorral először habosra kevertem, majd a sütőporos lisztet a tejjel felváltva adagoltam hozzá, a szokásos jó sűrűnfolyós palacsintatészta állagúnak kell lennie.
Végül óvatosan hozzákevertem a fehérjehabot.
A töltelékhez:
Fent a tűzhely gázrózsáján egy közepes tepsiben a vajat megolvasztottam, megszórtam a cukorral, kicsit hagytam olvadozni, karamellizálódni, közben megpucoltam a gyümölcsöket és a vajas karamellre daraboltam valamennyit, utoljára a mazsolát szórtam rá, kevergetve összemelegítettem, összeforgattam, meghintettem a fahéjjal és erre öntöttem rá egyenletesen a habos palacsintamasszát majd ment a sütőbe. 
Kb. 20-25 perc sülés kell neki. Amikor aranyszínű a teteje akkor kész.
Természetesen sülés közben gyönyörűen megemelkedik, öröm nézni, de ha nem azonnal tálaljuk, akkor bizony állásában picit összemegy, mint az a felfújtakra jellemző.
Porcukrozva tálaltam.
Egy kellemes könnyed sütemény. Vaníliafagyit is el tudok képzelni hozzá, 1-1 gombóccal.
Finom lehet eperrel, málnával, meggyel is ki fogom próbálni
Na szóval, jószívvel ajánlom elkészítésre.




2 megjegyzés: