Gombával, tejfölösen, szarvacska tésztával, ahogy azt kell.
1,5 db csirkemell, kockára vágva
2 db vöröshagyma
1 db hegyes erős zöldpaprika
pirospaprika, olaj, 1 ek.liszt
só, bors, piros arany
2 dl tejföl
25 dkg csiperke, vegyesen, fehér és barna is
10 dkg vargánya
25 dkg szarvacska tészta /gyermelyi/
Odatettem egy fazékba vizet, majd kifőztem a tésztát. Leszűrtem.
A vöröshagymákat kockára vágtam és odatettem dinsztelni, majd hozzá karikáztam a zöldpaprikát is. Amikor a hagyma már kellően üveges, megszórtam pirospaprikával, a csirkemell kockákat belekevertem, öt percig jól átpirítottam és egy pici vízzel felengedtem. Sóztam, borsoztam, nyomtam hozzá egy diónyi piros aranyat is, elkevertem és negyedóráig hagytam puhulni. Közben megmostam a gombákat és vékonyan felszeleteltem. A 15 perc leteltével hozzáadtam a húshoz, együtt párolódjanak tovább. Elkészítettem a lisztes habarást, kevés vízzel és újabb 15 perc elteltével besűrítettem a pörköltet, majd hozzáöntöttem a 2 dl tejfölt is. Krémesen sűrűnek kell lennie.
Még egyet rottyantottam rajta és kész is.
Enyhén csípős, kellően sűrű szaftos, bőven gombás, nagyon finom ebédünk lett.
Kedves "Kolléga"! Ha feliratkozol a gasztroblogok gyűjtőoldalaira, akkor a te friss bejegyzéseidet is láthatjuk a bloglistában. És még többen találnának az oldaladra.
VálaszTörlésSzerintem érdemes kipróbálni:
gasztro.blog.hu vagy gasztro.miner.hu
Szia és jó főzést!
Köszi a tippeket, még kezdő blogger vagyok.
VálaszTörlés