Hihetetlen, de most készítettem először életemben gyümölcskenyeret.
Finom lett.
Ennek is többféle variációja van, majd kísérletezgetek.
Nem egy komplikált elkészítésű sütemény, egyszerű kevert tészta.
15-20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen: szilva, sárgabarack, meggy, füge, mazsola, egész mogyoró,
1 citrom leve és héja
1 dl rum
5 tojás
20 dkg cukor
vaníliás cukor
20 dkg puha vaj
30 dkg liszt
5 dkg őrölt dió
1 sütőpor
Az aszalt gyümölcsöket igyekeztem apróra darabolni, egy tálba szórtam és ráöntöttem a rumot és a citrom levét ázni. Az egész mogyorókat a kész masszába szórtam a végső összekeverésnél.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, a sárgáját a cukrokkal és a puha vajjal habosra kevertem. A lisztet összeszitáltam a sütőporral és hozzákevertem a darált diót.
Felváltva összekevertem a három tál tartalmát egyneművé és hozzáöntöttem az aszalt gyümölcsöket is a levekkel együtt. Kettő darab őzgerinc formát kivajaztam, liszteztem, ugyanis annyi lett a tészta, hogy egynek sok lett volna. Beletöltöttem mindkettőbe és egyszerre beraktam az előmelegített sütőbe, takarékon jó 30 percet sültek. A vége felé öt percenként néztem egy villával a közepüket, átsültek-e.
Rövid ideig a formában hagytam hűlni, majd rácsra borítottam.
Tálra tettem, szeleteltem, porcukroztam.
Legközelebb kipróbálom citrommázzal, aztán meg sűrű csokimázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése