A kuglófok mellett a pogácsáknak sem tudok ellenállni, nem győzöm az újabb és újabb variációkat megsütni.
A recept természetesen Mohától van, a szokásos pogácsa-alaptészta.
Nekem ez a pogácsa-alaptészta nagyon bejött, tényleg csak variáció kérdése, hogy milyen típusú, ízesítésű legyen.
Kivétel nélkül mind nagyon finom.
A tésztája mindenben megegyezik a pár napja leírt krumplis-tepertős tésztájával, itt megnézhető, úgyhogy azt most nem részletezem.
Amikor a gép bedagasztotta és megkelesztette, utána lisztezett deszkára kiborítottam és kinyújtottam, amekkorára csak lehetett. Megszórtam 25-30 dkg-nyi reszelt sajttal, jól belenyomkodtam a puha tésztába, majd az alját felhajtottam középig, a tetejét lehajtottam rá, a bal oldalát behajtottam középig, majd a jobb oldalát szintén ráhajtottam az egészre. Igy kaptam egy négyrétegű, négyzetalakú buciformát.
Ezt letakartam egy nagy tállal és hagytam pihenni 30 percet.
Közben begyújtottam a sütőt és kikészítettem a tepsiket.
Egy tojássárgáját jól kikevertem a lekenéshez.
Amikor letelt a pihenőidő, kiszaggattam a pogácsákat, tepsire raktam és még 20 percet pihentettem.
Végül lekentem egyenként tojással és reszelt sajtot szórtam a tetejükre. A jó forró sütőben 25 perc alatt sültek pirosra.
Finom foszlós, jó sajtos pogácsák lettek.
Örülök, hogy nektek is ennyire ízlik, ez tényleg jó alap. Bármivel lehet ízesíteni, és mindig a finom, puha pogácsát kapjuk!
VálaszTörlésMoha, minden alkalommal áldalak téged, és áldom a receptjeidet, annyira jók. Tényleg ez a pogácsa alaptészta egy csoda, ha belenéznél visszafele a blogomba, hogy már hányadik pogácsa variációt sütöm, mind isteni finom, puha, foszlós másnap is.
VálaszTörlésÚgyhogy, ha sokat csuklasz az én vagyok, én emlegetlek, nagyon köszi:-))))))))))))