a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. január 21., hétfő

Vasárnapi ebéd....


... csontleves karaj és velőscsontból
... töltött dagadó rizzsel
... sárgarépa és káposztasaláta
... körte és őszibarack kompót

Vasárnapra már lassan-lassan normalizálódni kezdett az időjárás, olvadásnak indult a rengeteg hó, így meglehetősen jókedvűen készítettem a vasárnapi ebédet hármónknak /85 éves édesapám a harmadik fő/ ,  mivel ezen a hétvégén nagyon csöndes volt a ház, mert a gyerekek pénteken nem tudtak lejönni a kritikus idő miatt.
Csillapodott az izomlázunk is, remélem idén már több hólapátolás nem lesz.
A fűnyíró traktor elé kell venni egy hóeltoló tartozékot és úgy fog működni télen, mint egy kis hókotró, lényegesen megkönnyítve ezeket a fájdalmas és fáradtságos munkálatokat.
Eddig erre nem is gondoltunk, mert nem volt rá szükség.

Szóval az ebéd, ami nagyon finom lett.....

Csontleves 
húsos karajcsontból és velőscsontból


3 db velőscsont
4 egyenként arasznyi darab húsos karajcsont
sok zöldség
vöröshagyma
fokhagyma
szemes bors

petrezselyem, zellerzöld, lestyán
házi cérnametélt és egy kevés zabszem tészta

Sokáig, épp csak gyöngyözve főztem, amikor kész lett a forró velőt kiütögettük piritóskenyérre és megsózva  megettük előételnek, imádjuk nagyon.
Mint ahogy a karajcsontról is leeszegetni a finom főtt húst, majd sok levestésztával, sok zöldséggel kikanalazni a forró húslevest.
Mennyei eledel, önálló főételként is megállja a helyét.



Töltött dagadó, petrezselymes párolt rizzsel



Finom, fűszeres, szaftos, laktató étel, mivel már többször készült nálam, a részletes receptleírás itt megtekinthető.




Sárgarépasaláta

1 kg sárgarépa tisztítás után lereszelve, majd a szokásos ecetes cukros lében megforgatva, pár csepp tökmagolajjal meglocsolva.
Frenetikusan finom, egészséges, csak ajánlani tudom




Káposztasaláta most lilahagymával



Körte és őszibarack kompót, saját eltevés még a nyárról





5 megjegyzés:

  1. Tényleg mennyei eledel mindegyik. A töltött dagadót nagyon szeretem és készítem is. Általában karajcsontos húslevest készítek én is és hasonlóan mint Te. Ezt is nagyon szeretjük, a főtt hús tényleg nagyon finom így leszedegetve. Szóval nagyon finomat készítettél. És ahogy leírod, hogy milyen finom volt ezért meg azért, ahogy ettétek, hát az aztán az igazi étvágygerjesztő. Elképzeltem...

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lívia,az a helyzet tudod, hogy szeretünk enni, változatosan sokfélét és sokat, no meg édesszájú is vagyok nagyon, a család meg sós. Szép kis konstelláció nem????

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomakat főztél. Mi is nagyon szeretünk enni. Ma elkészítettem a répasalátát. Igaz, én a vegyes salátákba mindig teszek répát, de így magában még nem készítettem, ez így nagyon-nagyon finom. Szerintem ez is a család egyik kedvence lesz, mivel minden salátafélét szeretünk, és naponta kerül az asztalra.

    VálaszTörlés
  4. Anikó, valami isteni volt az ebédetek!:)

    VálaszTörlés
  5. Marika ugye milyen finom, egy idős rokonnál ettem először és rögtön beleszerettem, egészséges is, én magában is szeretem csak úgy minden nélkül enni:-)))))

    Roza nagyon köszi:-)))))

    VálaszTörlés