Imádjuk a sztrapacskát.
Az enyém most azért hamis, mert nincs krumpli a tésztájában. Jó, tudom, tudom, hogy úgy az igazi, de amikor burgonyát reszelni olyan strapás. Mindig kikészül a csuklóm.
Így rászoktam a sima nokedlire, minden más ugyanaz... és esküszöm ugyanolyan finom.
Azért írom ide a receptjét, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez, aki egyébként nem csinálná meg, mert szintén nem reszelne krumplit.
Aki így megkóstolja, nem hiányolja majd belőle, állítom ugyanolyan finom.
Azért írom ide a receptjét, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez, aki egyébként nem csinálná meg, mert szintén nem reszelne krumplit.
Aki így megkóstolja, nem hiányolja majd belőle, állítom ugyanolyan finom.
Hozzávalók 2-3 főre :
40 dkg liszt /lehet: fele rétes, fele sima/
40 dkg liszt /lehet: fele rétes, fele sima/
3-4 egész tojás
só
20 dkg juhtúró /brinza
tejföl
20 dkg húsos szalonna / de jó a sima kenyérszalonna is !
1 főre felezni kell mindent !
1 főre felezni kell mindent !
A nagy szűrőbetétes tésztafőző fazekamat, tele vízzel odateszem a tűzre.
A lisztet a 3 tojással, sóval és annyi vízzel bekeverem, hogy sűrű nokedli tésztát kapjak. Nagyon nem is szabad kikeverni simára, csak úgy rusztikusan.
Amíg a víz felforr, addig pihen.
Amíg a víz felforr, addig pihen.
Felkockázom a szalonnát és egy serpenyőben ressre sütöm, félreteszem.
Ha a víz felforrt, megsózom és több részletben beleszaggatom a tésztát.
Amikor újra forr és a nokedli feljött mind a tetejére, akkor kész. Kiemelem a szűrőbetétet, hagyom lecsorogni és az összes nokedlit beleöntöm a szalonnás, zsíros serpenyőbe, összeforgatom.
Amikor újra forr és a nokedli feljött mind a tetejére, akkor kész. Kiemelem a szűrőbetétet, hagyom lecsorogni és az összes nokedlit beleöntöm a szalonnás, zsíros serpenyőbe, összeforgatom.
Valamennyi szalonnapörcöt félretehetünk a tetejére, de ha nem, az sem baj. végül a juhtúrót is rámorzsolom.
Guszta, amikor a forró, zsíros nokedlin, szétolvad a brinza.
Tálaláskor tejföllel locsolom bőven és mint a képen is látható, még snidlinget is ollóztam rá.
Én sem szeretek reszelni, ezért a sztrapacskához való krumplit az aprítógépben zúzom össze. Megéri :-)
VálaszTörlésLátod ezért jó, hogy sokan vagyunk a gasztrobloggok világában, mindig tanulok valamit, most ezt is, nem jutott az eszembe akkor a késes aprító, feltétlen kipróbálom, mert imádjuk a sztrapacskát, de megszerettük ezt a variációt is:-)))))
VálaszTörlés