5 db közepes vagy nagy vöröshagyma
5 dkg vaj
1-2 ek. olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
2 dl száraz fehér bor
liszt, só, bors
1 tk. rozmaring
1 tk. kakukkfű
pirítós kenyérszeletek
reszelt sajt
A hagymát szálasra felvágom és vajon meg egy loccsintásnyi olívaolajon üvegesre párolom, pirítom, míg megbarnul a hagyma.
Ekkor leszórom liszttel, öntök rá 2 dl száraz fehér bort és 1 liter vizet.
Hozzáadom az 1-2 gerezd fokhagymát és az 1 húsleveskockát, egy kevés apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, sót, borsot.
Puhára főzöm, de nem péppé.
Aki nem szereti a hagymaszálakat érezni a szájában, az természetesen botmixerrel pürésítheti.
5 dkg vaj
1-2 ek. olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
2 dl száraz fehér bor
liszt, só, bors
1 tk. rozmaring
1 tk. kakukkfű
pirítós kenyérszeletek
reszelt sajt
A hagymát szálasra felvágom és vajon meg egy loccsintásnyi olívaolajon üvegesre párolom, pirítom, míg megbarnul a hagyma.
Ekkor leszórom liszttel, öntök rá 2 dl száraz fehér bort és 1 liter vizet.
Hozzáadom az 1-2 gerezd fokhagymát és az 1 húsleveskockát, egy kevés apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, sót, borsot.
Puhára főzöm, de nem péppé.
Aki nem szereti a hagymaszálakat érezni a szájában, az természetesen botmixerrel pürésítheti.
Tányérra szedve, feltétnek egy szelet pirított kenyér kerül rá, bőven megszórva reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése