Kétféleképpen szoktam készíteni.
3-5 db nagy vöröshagyma félcentis karikára vágva, gyűrűire szedve,
1./
liszt, olaj - a lisztbe forgatva, forró olajban kisütve, sült húsokhoz /pl: Lyoni, rostélyos/
liszt, olaj - a lisztbe forgatva, forró olajban kisütve, sült húsokhoz /pl: Lyoni, rostélyos/
vagy
2./
2 tojás
2 tojás
10 dkg liszt
1 dl tej
olaj
A tojásfehérjéket kemény habbá verni. A sárgákat a liszttel és kevés tejjel sűrű masszává keverni, majd hozzá a hab. A hagymakarikákat először lisztbe forgatni, majd a masszába és a forró olajba. Ropogós pirosra sütni.
Mindkettő variáció köretnek is, de magában is nagyon finom.
Mindkettő variáció köretnek is, de magában is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése