Bár újabban már télen is kapható üvegházi, de fagyasztott leveles is.
Lehet hozzáfőzni bármilyen füstölt húst is, akkor azt előre meg kell főzni majdnem puhára és a füstölt léhez hozzátenni a spenótot és a burgonyát. Én jobban szeretem hús nélkül.
De a füstölt lé nagyon finom ízt ad hozzá.
De a füstölt lé nagyon finom ízt ad hozzá.
1/2 kg spenótlevél
5 db közepes burgonya
3 gerezd fokhagyma
olaj, liszt, 2 gerezd fokhagyma a rántáshoz, kevés pirospaprika,
só,bors
A spenótot nagyon alaposan megmosom, szárát levágom, ha nagy a levél, kettőbe-háromba
tépem. Burgonyát meghámozom, kis kockákra aprítom. Levesesfazékban annyi vízzel teszem
oda főni, ami éppen ellepi, vagy a füstölt lében. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is, sózom, borsozom.
Forrástól számítva 15 perc és puha, ekkor világos fokhagymás rántást készítek, pici pirospaprika
rá és berántom a levest. Öt perc alatt készre összeforralom.
Bármilyen tésztaétel elé nagyon
Bármilyen tésztaétel elé nagyon
finom leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése