Az egyik kedvenc tésztaételünk, rengetegszer készül, mert gyors, egyszerű, amikor már nem is tudom mit készítsek, ez jut elsőként az eszembe -
/... most Katának jutott az eszébe, mert itt ragadt nálam, beteg lett, szerencsére nem az influenza, mert nincs nagy láz, csak hőemelkedés, de az is elég ilyenkor, fejfájás, nátha, köhögés, valami vírus lebutított változata kapta el, nem csodálom annyi ember között forog, közlekedik, és majd mindenki beteg valamilyen szinten Budapesten/, na ilyenkor jó vidékinek lenni és emberekkel alig, vagy egyáltalán nem találkozni ezekben a beteges időkben !
- darált hús mindig van itthon, makaróni, sajt, tejföl szintén, tehát minden adott ennek az ételnek az elkészítéséhez.
Hozzávalók: 4 főre
0,5 kg darált hús, ha 2 főre szeretném elég a 30 dkg is
1-2 nagy fej vöröshagyma, 2 főnél 1 db
2-3 gerezd fokhagyma, 2 főnél 2 db
pirospaprika
só, bors, oregano, paprikakrém, sima és erős is, ízlés szerint
makaróni, 2 főnél fél csomag
1-2ek. olaj vagy 1 ek. zsír
Sima pörkölt alapot készítek, dinsztelem a kockára vágott hagymákat, majd meghintem pirospaprikával, megy hozzá a darált hús és a fűszerek, jól összepirítom, ha szükséges pici vizet adok hozzá, a későbbiek folyamán is mindig csak picit adok hozzá, ezáltal a végére jó sűrű szaftja lesz és puhára párolom.
Közben sós forrásban lévő vízben kifőzöm a makarónit kb 8-9 perc alatt, leszűröm és egy tálban diónyi zsírral összeforgatom, melegen tartom. Természetesen ez az étel kitűnő spagettivel is, meg szarvacska, vagy bármilyen rövid csövű olasz tésztával is.
Rengeteg sajtot reszelek, általában trappistát szoktam, de ha van itthon parmezán akkor azt.
Tálaláskor mindenki tányérjára teszek a makaróniból koszorút, a közepébe megy a fűszeres húsos ragu, annak a tetejére a sok-sok sajt, végül egy-két teáskanálnyi tejföl.
a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na, milyen jó. A magyaros verzió. :)
VálaszTörlésIgen, és olyan finom, olyan gyors és egyszerű, nyáron megy bele egy paprika, meg egy paradicsom is, ahogy a pörköltbe is szoktuk :-)
TörlésTe a darált húst mennyi ideig főzöd?
VálaszTörlésÉva, ha fél kilóból készítem akkor 30 percig biztosan, abszolút puhára átfőzöm, a végére jó sűrű szaftja lesz :-) Ha csak 30 dkg-ból akkor is 20 percig biztosan főzöm :-)
TörlésNyáron megy bele egy paprika és egy paradicsom is, szóval ahogy a pörköltet szoktuk :-)