a legméltóságteljesebb cica volt
a legszebb kutyuska
a legokosabb cica
Keresés ebben a blogban
2019. január 18., péntek
Lucskos káposztafőzelék sokadszorra...
Jó kis tartalmas, téli főzelék, nagyon szeretem, főzöm is sűrűn.
Most nagyon kaprosan és gerslisen készült, egy füstölt csülök főzőlevével és a sovány húsával együtt.
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök puhára főzve, nem kívánt részek kidobva, a sovány húsa feldarabolva és a főző levében hagyva
- egy kisebb fej fehérkáposzta fele /nekem/, vagy vékonyan csíkozva vagy kockákra vágva...
- 1 ek sertészsír
- pici pirospaprika
- 1 nagy vöröshagyma kockázva
- 4-6 gerezd fokhagyma lapkákra
- 2 ek. fagyasztott aprított kaporlevél
- só, bors
- 3 db babérlevél
2 marék gersli /árpagyöngy/
tejföl
Rántás a szokott módon: pici zsír, liszt,
Töltelék:
- 30 dkg darálthús, 1 vöröshagyma nagyon apróra, 2 gerezd fokhagyma szintén apróra, pirospaprika, bors, só, 1-2 marék rizs, 1 tojás - jól összedolgozom, kóstolom, ha jó ízes és fűszeres akkor gombócozom.
Összeállítás:
A nagy vöröshagymát 1 ek. zsíron megdinsztelem, meghintem pirospaprikával, felengedem a csülök főzőlevével, beleszórom a gerslit, a fűszereket, a káposztát, felforralom és akkor engedem bele a gombócokat is, lassú tűzön főzöm egy bő órát, majd készítek vékony rántást, amit a főzelék levével egyenlítek ki és keverem az egészhez, óvatosan átkavargatva újraforralom, de már csak 10 percig főzöm, és készen is van.
Tálaláskor lehet bőven tejfölözni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése