Hasonló, mint a köménymagos tojásleves , csak egészben van megfőzve benne a tojás, azaz feltörés után óvatosan egyszerre kell belecsúsztatni a forrásban lévő levesbe.
Aki bizonytalan, egy kis tálkába üsse fel és óvatosan engedje bele a forró levesbe egyenként a tojásokat.
2 fő részére érdemes 4-5 tojást számítani.
Babérlevelekkel van fűszerezve és ecettel ízesítve.
Rántást készítek, kicsit sötétebbre hagyom pirulni, 1 tk. köménymaggal együtt, majd ráhintem a pirospaprikát és rögtön felengedem annyi vízzel amennyi leves szeretnék, megy bele a 2-3 db babérlevél, só és felforralom, amikor ez megtörtént örvényt kavarok a lébe és akkor eresztem bele óvatosan a tojásokat. Öt perc főzés és kész is a leves. Ecetet a végén csorgatok bele 1 evőkanálnyit.
Finom leves nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése