Egy hete, szinte megfagytunk, fűteni kellett, most hőség van. 30 fok árnyékban.
Ilyen melegben, nem is tudom mit kéne enni, hogy együnk is, de ne kelljen sokat foglalkozni a főzéssel.
Hát ezt találtam ki.
1/2 kg fagyasztott fejtett bab
1 adag leveszöldség - 4 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1/2 db zeller, 1/2 db karalábé,
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
zellerzöld és petrezselyemzöld
1-2 ek. olaj, kevés liszt, pirospaprika a rántáshoz
2 tojás, és annyi liszt, amennyit felvesz a kemény galuskához
1 szál gyulai szárazkolbász / ez volt itthon /
tejföl, ízlés szerint
A zöldségeket tisztítás után, apróra vágtam, akkorára, mint a babszemek. Odatettem a tűzre, az összes zöldséget, kolbászt, sóztam, borsoztam és kb.2 liter vízben puhára főztem. Ez jó fél órai főzést jelent.
Közben a két tojást kevés sóval kissé felvertem és összekevertem annyi liszttel, amennyit felvett.
Ezután elkészítettem a fokhagymás, pirospaprikás rántást és a leveshez kevertem.
Legvégül egy kiskanállal beleszaggattam a galuskákat. Jól kiforraltam.
Tálalásnál, mindenki tejfölt pöttyintett a tetejére.
Isteni friss, ropogós kérgű, puha kenyérrel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése