3 cs. spárga / 2 cs fehér, 1 cs.zöld/
2 kg újkrumpli
1/2 l tej
1/2 l zsíros tejszín
2 dl főzőtejszín
2 guriga Camping natúr tejszínkrémsajt
2-3 gerezd fokhagyma
kb. fél darab póréhagyma
só, bors
vaj, liszt , tej a besamel mártáshoz
Picit kikészített, amíg a krumplikat / elég aprók voltak / dörzsi-szivaccsal megtisztítottam.
Szerencsére csak a fehér spárgát kellett meghámozni, a zöldet csak jól megmostam, de még így is a fél délelőtt ráment az összes zöldség előkészítésére.
Egy hatalmas lábast jól kivajaztam, alulra szórtam a burgikat, rá a pórékarikákat, erre a
4-5 cm-re tördelt spárgasípokat, az apróra vágott fokhagymát.
Egy hatalmas lábast jól kivajaztam, alulra szórtam a burgikat, rá a pórékarikákat, erre a
4-5 cm-re tördelt spárgasípokat, az apróra vágott fokhagymát.
Egy másik lábasban felolvasztottam a vajat, bőven szórtam rá lisztet, összepirítottam majd felöntöttem a tejjel és tejszínekkel, vagyis besamelt készítettem.
Jól összeforraltam, sóztam, borsoztam és belenyomtam a camping sajtokat is.
Jól összeforraltam, sóztam, borsoztam és belenyomtam a camping sajtokat is.
Amikor elolvadtak a sajtok, az egészet egyenletesen rálocsoltam a spárgás-hagymás-burgonyára. Jól összeráztam és betettem a forró sütőbe, kis lángon addig sütöttem, amíg piros ropogós kéreg nem sült a tetejére.
Vegyes zöldsalátával tálaltam. Isteni lett.
kép a netről
Vegyes zöldsalátával tálaltam. Isteni lett.
kép a netről
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése