Szeretem a spenótot, gyerekkoromban is szerettem, minden formájában, levelesen, pürésítve, vajon párolva köretnek, levesnek, főzeléknek, lasagne-ban, de mindenképpen jó fokhagymásan, tejesen, tejszínesen.
Szerintem finom zöldség.
1/2 kg spenót /paraj/
Szerintem finom zöldség.
1/2 kg spenót /paraj/
1/2 l tej
2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
só, bors
olaj, pici liszt
A spenótot jól megmosom, leszárazom, majd a már tiszta leveleket csíkokra metélem. Kevés olajat forrósítok és rádobom fonnyasztani. Ez pár perc, nehogy a benne lévő értékes vitaminok stb. pocsékba menjenek. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is, átforgatom, meghintem kevés liszttel és felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom. Egyet-kettőt forralok rajta, majd öntöm a turmixba és simára leturmixolom, mert így szeretjük.
Télen fagyasztott spenótból csinálom, / 2 kocka kell / úgy, hogy fokhagymás rántást készítek, ráteszem a már kiolvadt spenótpürét, felöntöm a tejjel és sűrűre beforralom, sózom, borsozom.
Az egész főzési idő 15 perc.
Feltétnek tükörtojást sütök rá és azzal tálalom.
De szoktam sült szalonnával is, "kakastaréjjal".
De szoktam sült szalonnával is, "kakastaréjjal".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése