A kedvenc levesem, nincs rá magyarázat, hogy miért. Csak.
25 dkg nagykocka-tészta /jó a fodros kocka is /
5 dkg füstölt szalonna, felkockázva
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 db közepes burgonya, kis kockára darabolva
1 zöldpaprika, 1 db paradicsom /ha nincs, nem baj, ezek nélkül is jó lesz a leves /
1 tk. édes anna és 1 tk. erős pista
só, bors, pirospaprika
A szalonnát zsírjára sütöm, pörcöt félre teszem tálalásig, majd a kockatésztát rádobom és addig pirítom, míg megbarnul. Nehogy megégjen!
Ha már eléggé barna, jöhet mellé a felkockázott hagyma is. Egy-két percig pirítom, megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék.
Sózom, borsozom, hozzáadom a burgonyát is, meg a paprikakrémeket,
Ha már eléggé barna, jöhet mellé a felkockázott hagyma is. Egy-két percig pirítom, megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék.
Sózom, borsozom, hozzáadom a burgonyát is, meg a paprikakrémeket,
/ha van, zöldpaprikát és a paradicsomot is / és felforralom.
15 perc főzés szükséges, ennyi idő alatt minden megpuhul.
Ha kell, még utánsózom, mert a tészta és a krumpli is fölveszi.
Kiadós leves, egytál ételnek is jó, de főzelékek, gyümölcsök elé is tökéletes.
Éjjel, nappal, bármikor, akár reggelire is meg tudom enni.
/Különben is szoktam levest reggelizni, ha van itthon maradék előző napról./
Éjjel, nappal, bármikor, akár reggelire is meg tudom enni.
/Különben is szoktam levest reggelizni, ha van itthon maradék előző napról./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése