a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. november 9., péntek

Most mi lesz.....


.....Bimbózik a karácsonyi kaktuszom, ami önmagában nem baj, de ha most nyílik november elején, akkor mi lesz karácsonykor?????
Elvileg akkor kéne virágban állnia.




Vagy mostantól karácsonyig egyfolytában virágozni fog ????
Nem bánnám, ha így lenne.
Nem tápoldatoztam, csak locsoltam, azt is havonta egyszer, de szemmel láthatóan szép, egészséges a növényke, jól érzi magát a konyhaablakban.

14 megjegyzés:

  1. Kedvelem a karácsonyi kaktuszt már párszor volt is csak tönkrement. Nagyon szép tud lenni mikor virágzik. Biztos jó párás a konyha jó levegő és fény éri szerintem még ha most kezd virágozni, lehet hogy karácsonyig gyönyörködhetsz benne! Kívánom hogy így legyen!

    VálaszTörlés
  2. nekem is mindig ilyenkor bimbósodik, de sajnos karácsonyig még sosem tartott ki a virágzása.pedig az enyém már jó nagy, nemrég ültettem szét két cserépbe.
    a mamámék le szokták takarni papírzacskóval, hogy késleltessék a virágzást, bár a pontos mikéntjét nem tudom, csak ennyire emlékszem.

    VálaszTörlés
  3. Anikó, épp most kérdeztem meg erről a húgomat, aki virágkötő. Ha továbbra is keveset locsolod és nem mozgatod, vagyis nem teszed odébb még 1 métert sem, vagy nem viszed át a virágzási idő alatt más helyiségbe, akkor nagy valószínűséggel karácsonykor is teljes pompájában fog virágozni.

    VálaszTörlés
  4. Éva, annyit már tudok erről a virágról, ha valahová leteszed nem szabad mozgatni, havonta csak egyszer szabad locsolni, kevés kb. 1/2 dl vízzel, és félárnyékos hely kell neki, tűző nap nem jó még rövid időre sem. A konyhaablakom ilyen hely, de közel a radiátor és lehet a melegtől indul be, mindegy is mikor virágzik végtére most is szép:-)))))

    Sütis néne épp most kaptam egy kedves ismeretlentől emailt, hogy az övé hideg előszobában van állandóan és karácsonykor ontja a sok virágot, mert addig a hideg hibernálja. Emlékszem a nagymamám kaktuszerdője a zárt és fűtetlen ezáltal jéghideg verandán volt állandóan és majd megszakadt a rengeteg virágtól, soha nem fagyott meg télen, nyáron meg a forróságban is ott volt. Mindenesetre érdekes egy virág :-))))

    Nea nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődtél, nem fogom mozgatni, kíváncsi vagyok, hogy ezen a helyen mire megyünk, végül is lassan egy éve, hogy itt van és nem mozdítom, azóta a duplájára növekedett, mert nagyon picike volt. Az sem baj, hogy most virágzik, most is nagyon szép, majd ha nagy lesz és állványra lesz szüksége, majd akkor áthelyezem a hűvösebb előszobába, addig meg itt gyönyörködünk benne:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Tavaly nekem is novemberben pompázott. Valószínűleg Karácsonyra már nem fog. De most is szép lesz! Rózsaszín?

    VálaszTörlés
  6. Igen rózsaszín, szeretnék más színűeket is beszerezni majd:-)))))

    VálaszTörlés
  7. Képzeld, a fehér színű karácsonyi kaktuszom nekem is bimbós, rengeteg bimbó van rajta - nekem a nappali egyik ablakában van, imád ott lenni. Viszont van egy pink színű kari kaktusz is, ő a nappaliban egy polcon van, éri fény, de nyilván kevesebb, mint a másikat az ablakban, emiatt ő lustább, karácsony körül szokott virágba borulni. :)

    VálaszTörlés
  8. Gabriella én úgy döntöttem, hogy mindegy mikor virágzik, most is ugyanolyan jó és szép, mint karácsonykor lenne, úgy hogy meg sem mozdítom, és itt marad a konyhaablakban, szemmel láthatóan jól érzi magát, mert szép kis növényke:-))))

    VálaszTörlés
  9. Anikó hiba megoldva. Eddig nem vettem észre, de nem is kellett korábban erre figyelnem, hogy az oldal legfölső sorában van egy kis kék hullámvonalas ikon arra csak úgy rákattintottam, és "lőn világosság" rögtön minden ment. Szerintem ezt eddig nem láttam, mert nem is volt ott. Kiderült, hogy ez a compatibilit ikonra kattintás tette müködővé.
    Na akkor most írom amit akartam már napok óta a kaktusszal kapcsolatban. Kicsit hosszú lesz.
    Nekem évtizedek óta van egy nagy lilás-rózsaszínes kaktuszom a 90-es évek eleje óta, tehát már jó öreg, kb 80 cm átmérőjű gyönyörő bokor. Szoktam karácsonykor fényképezni és beteszem a blogomba is. De vannak már "leszármazottai" még három kisebb bokor, és van egy kisebb sárga és fehér karácsonyi kaktuszom is. A két utóbbi most virágzik nekem is, de a rózsaszínes nagy kaktuszomon még pici bimbók vannak, az lehet, hogy karácsony körül fog virágozni.
    Nem tudom, hogy mennyire ismered a gondozását ami elég macerás, odafigyelős. Tehát, hogy hol tartod pl. szeptemberig, de ekkor kell az otthonod leghűvösebb helyére vinni és szárazon tartani, nagyon ritkán öntözni. A bimbók a rövid nappalok, a szárazság és hideg hatására alakul ki. Este már fény se érje a hajtásokat. Így november végén jönnek a bimbók. Ekkor kell melegebb és világosabb helyre vinni a lakásban és kezdeni locsolni. Ez persze nálam sem jön be mindig, mert pl. a sárga és a fehér hidegen volt és ritkábban locsolva mégis már hatalmas bimbói vannak és nyílt virág is. De a nagy kaktuszomnál úgy néz ki, hogy bejön ez az igénye a növénynek. Az elvirágzás után nyugalmi időszakot igényel. Szintén hűvös helyen - 15 fok - kellene teleltetni, hetente egyszer öntözni. Március közepén megjelennek az új hajtásai, ilyenkor kell átültetni, de csak ha szükséges, kinőtte a cserepét. Floresca A típusú földet szeret. Ezután egy-két fokkal melegebb helyre vihetjük. Május végén kitehetjük a szabadba, árnyékos helyre, párás környezetbe, ekkor már nem tűri a szárazságot, sőt permetezni is kell. Nyáron a vegetatív, a zöld részek fejlődnek. Ebben az aktív időszakban gondosabban kell öntözni, talaja soha nem száradhat ki, és két hetente tápoldatozni is kell. Ezután szeptembertől megint jön amit leírtam a gondozásában.
    Ugye elég macerás, de ezt kéne csinálni, hogy karácsonyra virágozzon.

    VálaszTörlés
  10. Lívia örülök, hogy megjavult a blogod, tudtam, hogy nem lehet valami nagy dolog.
    A kaktusszal kapcsolatos infókat nagyon köszönöm, ki is jegyzeteltem magamnak, mert tavaly óta, mióta megvan, azóta a konyhaablakban van, szemmel láthatóan jól érzi magát, szépen erősödött, fejlődött, sok fény van, közvetlen nap nincs,épp csak súroló, az is rövid ideig, én havonta egyszer öntöztem eddig, de most hogy virágzik, most kétszer adok vizet neki, a konyha végül is párás, valamennyi meleg is van mert közel a radiátor, huzatot nem kap, nyáron ugyan az ablak döntve van, de pont úgy van a cserepe, hogy akkor sincs huzatban, de én nem mozgattam soha ezalatt az egy év alatt, csak amennyit körülötte a takarítás megkívánt, mert virágosok mondták meg ne mozdítsam, ha látom, hogy jó a helye. Hát ennyi a története, de figyelembe veszem amit írtál, ja és valamiért azt hittem lila virágú, de nem csodaszép sárga és meglehetősen nagy virágokat hoz, ma fel is teszek új képeket róla annyira szép, de hát még picike is, sokára lesz nagy bokor belőle, de majd rajta leszek és vigyázok rá. Köszönöm minden hasznos tanácsodat, puszillak :-))))))))))))

    VálaszTörlés
  11. Azt még elfelejtettem amit már más is írt, hogy amikor a bimbói már nagyobbak és azon a helyen van ahová a hidegkezelés után tetted már nem szabad elvinni máshová, de még forgatni sem, mert ledobja a bimbóit.
    Még a blogról annyit, hogy ezt a kombatibilis ikonra kattintást nálam nem lehet látni csak ha a Te oldaladra megyek, Nálad van, meg még láttam egy képmegosztó oldalon, de pl. Hobbychef oldalán sincs, meg sok más blogon sem. Úgy látszik valami miatt nem vagyunk egymással kompatibilisek és kell ez a kattintás. De csak egyszer kellet, amikor tegnap felfedeztem.

    VálaszTörlés
  12. Érdekes amit írsz erről az ikonról, hogy miért pont nálam van ez, fogalmam sincs, nekem ilyen ikon nincs, lehet egy számítógépes szakember tudná miért van így.
    Tavaly karácsony előtt vettem a kaktuszkámat, tele volt bimbóval,megesküszöm, hogy rózsaszínű bimbók voltak /ehhez képest sárga virágú/, hazahoztam és két napon belül eldobta az összes bimbót, én meg azt hittem a Szafti macskám piszkálta, mert nagyon szagolgatta új korában, ezek szerint nem ő volt, hanem a szállítás:-))))

    VálaszTörlés
  13. Az a kis kék jel benne egy fehér hullámvonal az oldaladon a legfölső sorban van, ott ahol a http:// címed van. Ezen kívül még van másik három jel is azok nekem is vannak, meg gondolom, hogy másnak is. De biztos úgy van, hogy a sajátját senki nem látja. Lehet, hogy nálam is van a compatibilis jel, és csak az látja, aki az én oldalamra jön. Bár ahogy írtam nem mindenkinél van ahová látogattam. De hogy miért azt nem tudom.

    VálaszTörlés
  14. Én is megnéztem újra a te oldaladat nálam nincs ilyen hullámvonal a te http://címednél, másnál sem, nem is értem mi ez, most direkt mindenkinél figyuzom, de eddig még nem láttam:-))))

    VálaszTörlés