a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. november 19., hétfő

Sajtos, besameles brokkoli





Szeretjük, mert egyszerű, egészséges, finom, könnyű, gyors ebéd.
Most csak így hús nélkül.

2 nagy fej friss brokkolirózsa /fagyasztottból is jó/
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
25 dkg reszelt trappista sajt
só, bors /aki szereti szerecsendiót is őrölhet a besamelbe, én nem szeretem/
2-3 főtt tojás karikázva  /nekem ez maradék volt, el is hagyható/

Bő, forrásban lévő sós vízben előfőztem a rózsáira szedett brokkolit, csak úgy roppanósra.
Szűrőkanállal átszedtem vajazott vagy olajozott tepsire, a főzővizet nem érdemes kiönteni, isteni finom levest lehet készíteni belőle, pár rózsa brokkolival,  kevés zöldséggel, vajasgaluskával, tejszínesen.
A brokkolik tetejére elhelyeztem a tojáskarikákat, ez is dúsabbá teszi a végeredményt.
Egy nyeles lábasban elkészítem a besamelt, felolvasztom a vajat, átforgatom rajta a lisztet, felöntöm a tejjel, sózom, borsozom és összefőzöm sűrűre, majd a tepsin lévő rózsákra csorgatom, lehetőleg mindenütt fedje, végül nagyon sok reszelt sajttal vastagon meghintem.
Forró sütőben addig sütöm amíg szép piros ropogós lesz a teteje.







7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, én is szoktam készíteni, de csak karfiollal eszik meg. El szoktam felezni a tepsit és úgy jöhet a brokkoli is. :o) Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Na nálunk meg ugyanez csak fordítva, a brokkolit megeszik a gyerekek, a karfiolt nem, úgyhogy karfiolt csak kettesben eszünk a férjemmel, mert mi természetesen mindent szeretünk:-))))

    VálaszTörlés
  3. Hmmm... ez most így este nekem nagyon jól jönne. Annyi finomságot láttam most hirtelen mindenhol, hogy nagyon megéheztem. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt mér nem láttam eddig? Juj, de finom! Nálunk jöhet, még a gyereknek is mindkettő! :-))

    VálaszTörlés
  5. Gabi, Gionetta, néha annyira jólesik egy ilyen kis könnyű zöldséges ebéd, semmi hús, igyekszem többször becsempészni, bár a családom nagyon húsevő, de azért szívesen eszik az ilyesmit is:-))))

    VálaszTörlés
  6. Juj ez nagyon finom, legközelebb így készítem, mert én úgy szoktam, hogy vékonyra szelt csirkemelleket sózom, borsozom és mindkét oldalukon hirtelen lesütöm, majd félreteszem. Brokkolit megfőzöm, besamelt készítek, majd egy jénaiba lerakom brokkolit, rá a besamelt, arra a hússzeleteket, aztán újra besamel és sok-sok sajt. De ez a hús nélküli most nagyon megtetszett, itt a fotódon látok főtt tojást, a receptben nem írtad, de én majd azt is teszek! :)

    VálaszTörlés
  7. Ugye, hogy néha az ember kíván egy kis húsnélküliséget is? Egyébként én is szoktam csirkemellel is készíteni és brokkoli helyett karfiollal, krumplival, kelkáposztával, zöldbabbal, mexikói zöldségkeverékkel, szóval bármivel amit szeretünk, sok besamellel és rengeteg reszelt sajttal. Könnyű és finom.
    Igen a főtt tojást elfelejtettem felírni, asszem 2-3 db volt karikázva, ez is dúsítja kicsit, de el is hagyható, mindjárt javítom is.

    Képzeld nem tudok újabb posztot feltenni, mert közölte velem a rendszer, hogy a picassa webalbumom ingyenes 1 GB tárhelye betelt és most nem tudom mi van ilyenkor, vennem kell havonta pénzért új helyet, valami ilyesmit olvasok ki belőle, de majd egy informatikus ismerősömet akarom megkérni, hogy hátha tudja mit kell most csinálnom, szöveges rész mehetne, de kép nem. Neked még nem volt ilyen????? Duende azt mondja őt se engedte egy hétig semmit csinálni, de most újra igen. Nos engem nov.19-től egyáltalán nem. Ha tudsz valamit vagy ide írj vagy a facebookomra. Köszi:-))))

    VálaszTörlés