a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. november 15., csütörtök

Színes, napsütötte, csodaszép őszi napok most nálunk...






Ez a színkavalkád szép az őszben








Sajnos egyetlen vadludat sem tudtam most lekapni, pedig megérkeztek és nyüzsögnek a tónál, sokszor feketéllik az ég tőlük, amikor V alakban repülnek, olyan sokan vannak.
Nagyon szép madarak.
Itt töltik a telet a tatai tónál azután márciusban mennek vissza északra.
Érdemes idelátogatni és megnézni őket most amikor ilyen szép napok vannak, mert jól megfigyelhető, az életük, a mindennapjaik, hogy például amíg a többség alszik a kimerítő hosszú út után,  pár lúd "őrségben" van, vigyázzák a többiek álmát és riasztanak, ha valami veszedelmet észlelnek.
Mint megtudtam szakértőktől sajnos lehet rájuk vadászni, mert nem mindegyik védett, de ha rajtam állna mind védett lenne, mert olyan kis helyesek.





A madárbirs szinte lángol





Kicsit "művészieskedtem",  az esővizes hordóból visszatükröződő látványt próbáltam megörökíteni








9 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek az őszi színekben pompázó bokraid, fáid. Kár, hogy a vadlibákat nem láthatjuk. Csodélatos a madárbirs.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lívia, a ludakról a Facebook-os oldalamra tettem fel képet:-))))

    VálaszTörlés
  3. Legközelebb mikor lehet meglátogatni! ;)) Gyönyörű színek vannak a kertben, jól összeválogatott növénykavalkádod van. Nem csoda, ha a karácsonyi kaktuszod is ontja a virágait! :)

    VálaszTörlés
  4. Gionetta, köszönöm kedves szavaidat, 15 éven át ültettük a mindenféle fákat, bokrokat, hogy mire leköltözünk már szép legyen minden, na ezek az idők most jöttek el, én aki világéletben városi lány voltam, de úgy, hogy emeletes házban laktam mindig,körülöttem a betonrengeteg, néhány parkkal, nagy forgalommal, zajokkal, büdös, szmogos levegővel, most nagyon élvezem a kertet, eleinte féltem,hogy fogom én ezt megszokni, nem úgy van, hogy csak leugrom és 50 üzlet ott van 5 percre, meg a színházak, mozik, hogy annyira más lesz, ez igaz is, csönd van, madárfütty, jó levegő, nyugalom,ha vásárolni kell itt bizony autóba kell ülni, érdemes spájzolni és havonta egy nagybevásárlást csinálni, én még a kenyeret is lefagyasztom, vagy sütök ha kell.
    Ha színházba akarunk menni, nem probléma, egy óra alatt fent vagyunk az autópályán.
    Szóval nagyon megszerettem a vidéki életet és egy másodpercre sem hiányzik már Budapest:-)))))

    VálaszTörlés
  5. De gyönyörű képeket készítettél, jó volt végig nézni.
    Nálunk is annyira szép őszi napok voltak az elmúlt napokban, nagyon élveztem, olyan sokat sétáltunk a kisfiammal. (de ma már nagyon csúnya ködös idő volt:((

    VálaszTörlés
  6. Anikó táttad tegnap, azaz nov. 24-én a híradót?
    Mutatták a tavat a rengeteg vadlibával a levegőben is. És sokan kint voltak fényképezőgéppel, meg még sátrat is láttam. Ti nem mentetek ki? Vagy messze van tőletek a tó?

    VálaszTörlés
  7. Gabikám elnézést, hogy most válaszolok, de mindenféle családi esemény miatt még a gépem se kapcsoltam be legtöbbször, vagy csak a face-re mentem fel. Nálunk is aztán elromlott ám az idő és ronda szürke, ködös lett, de legalább nincs hó és nincs nagyon hideg, épp csak este kell egy kicsit "fűtögetni", azt sem komolyan, mert nem mindegy a költsége szerencsére:-)))))



    Lívia láttam a híradóban is, élőben is, mert kb. 5-8 percre lakunk a tótól, valami csodás látvány a negyvenvalahányezer lúd, amikor egyszerre reggel felröpül, nem hiszed el micsoda dübörgés van, és délután ugyanez amikor visszajönnek, mert a tó az alvó ill. szálláshelyük. Csodaszépek.
    Egyébként most ezen az elmúlt hétvégén szerveztek itt mindenféle programot pont ehhez, nagy hagyománya van ennek itt, ilyenkor tisztára olyan itt a tó körül minden, mint egy majális, kolbász, hal, lángossütők garmadája és minden egyéb más szórakozási lehetőség mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek, mi is lent voltunk halászlézni, egyébként a facebook-os oldalamon közzé is tettem az elmúlt hetekben mindig, hogy épp hány lúd van már itt /nem tudom ugyan hogyan számlálják meg pontosan őket, de biztos van technikája ennek is/, de nov. 23-án már 43.ooo ezer lúdról beszéltek, iszonyú nagy tömeg.
    Érdemes figyelni ezt a programot is minden évben és akár egy napra is leszaladni a városból kirándulásképpen, mert nagyon érdekes és szép itt minden:-))))))

    VálaszTörlés
  8. Pont ez jutott nekem is az eszembe, mondtam is a férjemnek, hogy hogyan számolják meg, hogy mennyien vannak a vadlibák, pláne ilyen mennyiségben. Az a nagy majálisszerű rendezvény ott a parton - ahogy írtad - nem zavarja a madarakat? Vagy akkor nincsenek ott csak este jönnek vissza, de akkor meg mit néznek az odalátogagók?

    VálaszTörlés
  9. Az hagyján, hogy pontosan hányan vannak, de hányféle fajta van itt . Legalább 4-6 féle. Reggel ugyan kirepülnek szétnézni, de aztán folyamatos a jövés-menésük, olyan az egész Öreg tó mint egy piac rengeteg kofával, akik egyszerre beszélnek, kiabálnak, suhognak, mondhatom nagyon érdekes és arról most nem is beszélek, hogy milyen szépek. A rendezvény nem zavarja őket, végül is nagy ám az Öreg tó, körülötte több kisebb tó is van, azoknál csendesebbek, akit zavar az oda repülhet, de ahogy elnézem ezek a ludak társasági madarak, imádják a virtcsaftot napközben, este meg elülnek, akkor már csend van, őröket állítanak, azok vigyázzák az alvók álmát és jeleznek, ha vész van, mondjuk jön egy ragadozó madár.
    Szóval szenzációsak ezek a madarak:-)))))

    VálaszTörlés