a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2013. március 25., hétfő

Ötletadó az ünnepre.......


.......pillanatokon belül itt a húsvét, még akkor is, ha semmi, de az égvilágon semmi nem utal a természetben erre, csak a naptár szerint tudjuk, hogy a hétvégén húsvét lesz.
Az ország nagy részén most is havazik.
Az idei mindenesetre furcsa húsvét lesz, mert nincs se tavaszi, se húsvéti hangulatom, nem érzem a készülődés izgalmát, nem tervezgetek semmit, azt hiszem nagyon hétköznapi ünnepünk lesz, mondhatnám szolid télies húsvétunk.
Adél kért fel erre az ötletadásra, és igaza van, mert nem magamból kell kiindulnom, biztos sok háziasszony, különösen a fiatal, kezdő háziasszonyok esetleg már készülődnek, tervezgetnek, nekik próbálok segítséget adni, ötleteket, mit érdemes sütni főzni az ünnepekre, legalábbis nálam, az én konyhámban milyen főételek, sós és édes sütemények, torták szoktak készülni a húsvéti ünnepekre és az ünnepek után a maradékokat hogyan szoktam hasznosítani.

Hát lássuk:






Édességek, sütemények, torták receptekkel együtt






Hókifli

Sósak, sajtosak, pogácsák receptekkel együtt




Sajtkrémes pogácsa 


Saláták ízlés szerint




Húsvét után a maradékok hasznosítására:

Gerslileves

Sonkaleves

12 megjegyzés:

  1. A hangulatom nekem sincs meg az ünnephez, pont hasonló bejegyzést írtam én is ma hajnalban erről. Viszont a kínálatod nagyon ínycsiklandozó, csodásak a fotóid a finomságokról - az embernek megjön a kedve a sütéshez, főzéshez, hogy ilyen finomakat egyen. :)

    VálaszTörlés
  2. A hangulatom nekem sem ünnepi még azon kívül hogy fejemben azért motoszkál hogy mi lenne a legjobb?A hét közepére csak megjön a hangulatunk is a jó idővel együtt. Nagyon jó kis finomságokat sorakoztattál fel. Köszönöm hogy a játékban résztvettél!

    VálaszTörlés
  3. Gabikám én is kommenteltem nálad a rossz hangulatomról,de a kínálatomhoz annyit, tudod 3 év alatt már annyi minden került fel a blogra, csak válogatni kell közülük, örülök,ha kedvet kapsz valamihez:-))))

    Éva én is reménykedem a jó időben, de most nem úgy néz ki semmi, ami ebbe az irányba mutatna, jó készülődést neked is az ünnepre:-)))))

    VálaszTörlés
  4. Ez a forrás további segítséget ad a húsvéti felkészüléshez: A magyar úri család konyhája c. (bookline) Angol ürüragu, báránycomb burgonyával sütve,rántott szilvák, stb.

    VálaszTörlés
  5. No az előbb a 2012-es ajánlódon csepegett a nyálam, most pedig itt, és a legnagyobb kedvencem a madártej itt is van!! :))) Már ideje lenne nekem is felraknom anyukám receptje szerint! :) Képzeld Anikó ömlik a hó ebben a pillanatban, én nagyon remélem hétvégére igazi tavasz lesz, hogy Annának kint tudjam eldugni a piros tojásokat!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Anikó, köszönöm:) Hókifli, madártej, sajtkrémes pogácsa..ó jaj:) Mindent akarok!!

    VálaszTörlés
  7. Barbikám nálunk is szakad a hó és én már nem is reménykedem semmiben, főleg nem az időváltozásban.
    Tedd fel anyukád madártej receptjét is, kíváncsi vagyok ő hogy készíti.
    Mindennek ami érdekel a részletes receptjét a blogon jobbra lent megtalálod a receptek/címkék alatt. Puszillak benneteket, de szerintem új helyet keress a piros tojásoknak, ne a kertet, vagy ha mégis, valami kosárkában tedd ki:-)))


    Adélkám én köszönöm a játékra invitálást, és ami nálad látható, az a bőség és változatosság, na az nem semmi, az én felhozatalom csak egy egyszerű családi ez meg az, amiket szeretünk.
    Ha addig nem beszélnénk nagyon kellemes ünnepeket kívánok nektek és jó pihenést, remélem nálatok nem ilyen szibériai az időjárás, itt nálunk már egyhamar nem lesz tavasz, majd a mínuszok után jönnek a 30 fok melegek meg a rosszullétek, annyira szélsőséges az idő:-)))))

    VálaszTörlés
  8. Érdekes, én is pont azt érzem mint Te, hogy se tavaszi se húsvéti hangulatom nincs. Így még soha nem éreztem magam. Be vagyunk megint havazva, még most is esik pedig már este 21 óra van amikor ezt írom. Még fogalmam nincs, hogy mit fogok húsvétra sütni-főzni, de olyan nagy kedvem sincs hozzá. Na talán majd a hét második felében feléledek.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom ételek végig! Ami megfogott, azok a levesek. Hasznosításra jól fognak jönni, mert azért valljuk be, sokszor túlzásokba esünk az ételekkel...:o)

    VálaszTörlés
  10. Lívia nálunk is esik, esik, és esik, és igazán fütyülök a húsvétra:-))))

    Krisztina nálam az ünnepi étkek mindig az egyszerű, a család által nagyon szeretett fogások, soha nem kísérletezgetek újdonsággal, mert nem is kísérletezhetek /mert megölnének/, ők az étkezésben nem ismernek kreatívságokat, mert az én családom abszolút konzervatív, nekik csak a megszokott dolgok lehetnek, de abból sok, mert persze imádnak enni, nálunk főszereplő a főtt sonka, abból sok kell legyen, ezért aztán húsvét után jönnek ezek a jó kis sonkával készült levesek /mert nagyon levesesek is vagyunk, főleg én/ és egyéb sonkatorták a maradékokból:-))) Hát ez van:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt én is elmondhatom, nálunk sem lehet semmi kísérletezés, de vendéglátáskor nem is ajánlatos, hogy akkor készítsünk olyat amit még nem csináltunk. A férjem is hasonlóan gondolkodik, mint a Te családod. Ha csak egy kicsit is másfélét készítek már morog, csak a megszokott ételek jöhetnek, és úgy ahogy nálatok nálunk is jó sok.

      Törlés
    2. Nahát Lívia akkor tudod miről beszélek, azt hittem csak én vagyok megáldva egy morgós férjjel aki semmi, de tényleg semmi újdonságot nem tud szó nélkül hagyni és képes összeveszni velem, ill. én veszek össze vele, mert nem bírom hallgatni a miért így...miért úgy, miért nem emígy...stb dünnyögéseket, és a gyerekeim is kezdenek ilyenné válni, szóval meg vagyok áldva, csak magamnak kreatívkodhatok:-)))))

      Törlés