a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2017. április 19., szerda

Áprilisi tél... könnyű ételekkel


 Bizonyos időnként szokott ilyen bolond április lenni, emlékszem sok évvel ezelőtt, egyszer úgy döntöttünk, hogy a húsvétot, ami akkor szintén április elején volt, lent töltjük a balatoni telken, milyen isteni lesz élvezni a tavasz első meleg napsugarait, jókat sétálni azon az isteni balatoni vizes levegőn, lent a parton, a környék egyetlen cukrászdájában fagyizni... a terv jó volt, de az időjárás közbeszólt. Még szerencse, hogy Budapestről vittem le egy hatalmas fazék csülkös töltöttkáposztát, gondolván, ha jó lesz az idő ne kelljen már a konyhában töltenem főzéssel.
Nos ugyanilyen hószakadás volt hatalmas hópelyhekkel, hideg, havaseső, orkánszerű szél végig az összes ünnepnapon, ki sem mozdultunk, filmeket néztünk, olvastunk, kártyáztunk, fűtöttünk ezerrel, a forró gázkályhán pedig egész nap ott rotyogott a káposzta, mindenki akkor evett amikor jól esett neki, persze mást is ettünk nem csak káposztát, volt főtt sonka tojással, volt friss ropogós héjú puha bélzetű kenyér, vaj, retek, újhagyma garmadával, sütöttünk palacsintát rengeteget.
Végül is istenien éreztük magunkat.
 A magnólia bokrom még virágban, a leanderek szegények próbálják állni a sarat, remélem nem pusztulnak ki, csak nincs annyira hideg.
 A húsvéti maradékokra egyelőre ránézni sem bírok, salátalevest főztem tojásrántotta-kockákkal, nem látszik a képen, de spárga is van benne, isteni finom. Szeretek ehhez a leveshez retket és újhagymát enni, nekem passzol hozzá.
 Csemegének pedig tejszínes almaszószt, persze hogy édesítőszerrel.
+-


































-

6 megjegyzés:

  1. Anikó, hozzánk is ideért az áprilisi tél, már csak 0 fok van és esik a havas eső. És a szél, brutális.

    Jó hogy elmentem reggel bevásárolni...
    No, én is elkezdem lassan a diétát. Sikerült leadni már valamennyit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti botrányos idő van, de a hétvégére állítólag vége. Remélem. A mérés szerint 4 kg-val már mínuszban vagyok, de ez még semmi, remélem megy majd a többi utána, az a problémám, hogy nem tudok 5x enni, egyszerűen nem megy, pedig ezt kéne, mert ez gyorsítja az anyagcserét. Egész életemben max. 2x evős voltam, jó közben egy-egy édesség lecsúszott vagy csoki, vagy süti. Azt is mondták, ne a súlyomat mérjem hanem a has térfogatot /köldöknél/ állítólag az jobban mutatja, hogy történik a változás, csak most nem találom a centimet, azt keresem napok óta, inkább veszek majd egyet :-)

      Törlés
    2. Én is remélem, hogy visszatér a tavasz. Párom munkahelyén egy napja nincs se telefon, se internet, a parkjukban egy nagy fát kidöntött a szél. Itt nálunk meg a szomszéd utcában az egyik házról szedte le a tetőt...
      Örülök! Ez szuper eredmény, csak így tovább. A jó diéta hosszú, úgy értem, kitartó. Végig kell vinni, és az nem megy egyik napról a másikra. De ha nem a rövid, hanem a hosszútávú célt nézzük, akkor átívelünk az időn, és úgy mindig sikerül! :)
      Az ötszöri evés nekem sem ment soha. Nem baj az. Bár lehet rajta segíteni. Csipegetéssel. Vagyis úgy szoktam, hogy falatkákat eszem napi többször. Sajtot, kolbászkarikákat uborkával, paradicsommal, stb. Próbáld ki, hogy nem étkezésnek veszed, csak csipegetsz. :)
      Én is most szétválasztósan főzök, remélem a kitartás is meglesz... Sokat kéne fogynom. Nyáron könnyebb lesz a sok gyümölcs, zöldség miatt, már alig várom!

      Törlés
    3. Itt most megúsztuk a nagyobb bajt, nem ment el az áram, a tetőről sem röpültek a palák, már végül is eladtuk a házat, nem szeretném, ha most történne valami, amíg még itt vagyok júniusig :-) Már tető alatt van a házam és bent vannak a nyílászárók is, jönnek a belső szerelések, tudod, alig várom már, hogy túl legyek ezen a nagy rumlin :-)
      Igen a fogyással én is úgy vagyok, hogy csak szépen lassan, semmi kapkodás, odafigyelek mindenre, próbálok csipegetni, nálam régen a csipegetés az édesség volt, na most azt nem lehet, kölesgolyókat kapok be pár darabot jöttömben-keltemben, mindenbe nyírfacukrot teszek, azt is keveset, az almaszószom sem lett édes, pedig raktam bele, mindegy valahogy kibírom, mindig várom, hogy megéhezzek egy kicsit és akkor eszem valamicskét :-) Vigyázz magadra :-)

      Törlés
  2. Megesett már velünk is, hogy kiránduláson az időjárás miatt napokra bentrekedtünk a szálláson, de annak is van egy jó hangulata :) Ma én is salátalevest főztem, de vadon termett, salátaboglárkából :) Finom volt!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a vadontermő ehető zöldeket nem nagyon ismerem és soha nem készítettem, pedig van a kertben gondolom mindegyikből bőven, a csalánt és a komlót felismerem, a többivel hadilábon állok :-)

      Törlés