a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka most 11 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 7 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 8 éves

Keresés ebben a blogban

2011. november 28., hétfő

Sacher torta...


A hétvégi desszertünk volt, sachert életemben először készítettem, finom volt, bár nekem nem volt eléggé édes, de a családban mindenkinek ízlett, azért persze nekem is, jó csokis volt és kitűnően illett hozzá a málnadzsem.
F.Nagy Angéla receptje szerint sütöttem.


5 tojás szétválasztva
15 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
7 dkg rétesliszt
4 dkg kakaópor /hollandot használtam/
málnadzsem
1 tábla étcsokoládé
1 ek. étolaj vagy 5 dkg vaj / a végeredmény szempontjából mindegy melyik, egyformán jó/

A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá vertem.
A sárgákat fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a kakaóport, a lisztet, az olvasztott vajat és végül beleforgattam a fehérjehabot is.
Vajazott lisztezett tortaformába töltöttem a masszát, elsimítottam és forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütöttem.
Kivéve rögtön kiborítottam deszkára és azon melegen több kanál málnalekvárral megkentem a tetejét és hagytam kihűlni majd tortatálra csúsztattam.
Végül elkészítettem a csokimázat, a felkockázott tábla étcsokit vízfürdő felett felolvasztottam, belekevertem az olajat és egyenletesen rácsorgattam a sütire.
Miután teljesen kihűlt a máz is, csak akkor szeleteltem és tejszínhabbal tálaltam, de nagyon finom hozzá a vaníliafagylalt is.
Kissé tömény, kellően csokis süti, olyan brownie szerű, én legközelebb több cukorral, édesebbre fogom készíteni, viszont a pikáns málnalekvár szenzációsan illik hozzá, nagyon finommá teszi.






6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finomat sütöttél! Ezt a tortát edig még nem mertem megcsinálni, pedig szemezek vele már egy jó ideje! Ahogy leírtad annyira nem is komplikált!

    VálaszTörlés
  2. Jajj Ani, de jó is az! Mondjuk a tied szerintem eltér az eredetitől, mivel az rém száraz. Nem véletlen, hogy habot adnak hozzá. Szerintem Sandkuchennek készült egykor, csak elbaltázták.))) Ja, de mert a tied jó szaftosnak néz ki. Vagy érzéki csalódásom vagyon?

    VálaszTörlés
  3. Abszolúte nekem való süti :-DD Csokis!!!

    VálaszTörlés
  4. Éva, képzeld én is ezért nem csináltam eddig, mert mindig azt hallottam, hogy komplikált. Nos így egyáltalán nem, nyugodtan állj neki, de halkan súgom, hogy finom de semmi különös,nem egy nagy durranás, nagyobb körülötte a felhajtás, mint maga a süti:-))))

    Petra, köszi:-))))

    Teani, tényleg nem száraz így, de épp Évának írtam, hogy nem egy "hajh életem legjobb sütije"- nagyobb a híre, mint maga az egész süti, még melegen jó sok lekvárt kell kenni rá, ez kicsit beszívódik és amikor kihűlt akkor vastagon rá a csokimáz, és a lekvár is hozzájárul a szaftosabb állaghoz:-))))

    Viki, én is megőrülök a csokis dolgokért /meg a nem csokisokért is/ ebben egyformák
    vagyunk:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Schön gemacht, die Sachertorte, wir nehmen Marillenmarmelade :-)
    Liebe Grüsse

    VálaszTörlés