a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. december 14., szerda

Egy fincsi vega ebéd....



A vega alatt a húsnélküliséget értem.

Komolyan sokszor nem tudom, mit is főzzek, ma is így volt.
Nagyon ritkán tervezem meg előre az étkezéseket, gyakran hagyatkozom a pillanatnyi kívánalmakra.
Csábított újra Tea csodás ropogós sültkrumplija, ez volt a kiindulóalap, ráadásul most 2 főre sütöttem, nem is tartott sokáig. Ehhez jött a tükörtojás ötlet.
A munkahelyi ebédeknél is, amikor nem volt a fogam alá való, mindig sültkrumplit kértem tükörtojással vagy sült virslivel, meg egy kis mustárral vagy majonézzel, tehát már régóta szeretem ezt az egyszerű variációt.
Elé meg összedobtam egy tejszínes karalábélevest vajas galuskával. Mert levesnek lennie kell.
Jó volt az egész.

Holnap pedig kipróbálom Duende dinsztelt krumpliját, egy kis sült hurkához.



6 megjegyzés:

  1. Ha hiszed, ha nem, legalább tíz perce kettőnkön mélázok. A zabáinkról meg hogy nem kéne. Tessék. Jössz vegával. Persze, mint tudjuk a hús nem hízlal, de minden ami köret, liszt meg cuki, az baromira. Rém ritkán csinálok karalábot, pedig szeretem. Most is, már vagy 2 hónapja be van ragadva egy töltöttem. Még mindig nem posztoltam. A levesed olyan szép, tiszta krémfehér. Ani? Nem mentek néha Falattal sétálni a környéken?

    VálaszTörlés
  2. Tea, hát igen, ha húst hússal ennénk az nem hízlal ugyan, de az ereknek nem jó, imádom a krumplit, a levesben ezeket az apró galuskákat, tegnap túrós tésztából vágtam be egy adagot vacsorára, jó sok sült szalonnával,mert a sült kelkápi után éhesek lettünk estére, hát igen, nem kéne enni és akkor még nem beszéltem a csokikákról,fagyiról /télen is/, erről-arról, amiket imádok.
    Falattal nem sétálunk, mert van egy akkora kertünk, majd egy hold, na ez neki a paradicsom, néha én is kavargok kint vele, labda dobálás stb, de inkább tavasztól-őszig, ilyenkor amikor fúj a szél, vagy nagyon hideg van /bár most még nincs/már nincs kedvem annyira kint lenni. Fönt Pesten többet mozogtam, jártam-keltem, itt kényelmesebb lettem, többet ülök a gépnél, sokat olvasok.
    Igaz akkor híztam sokat amikor jött a menopauza és ráadásul 6 éve abbahagytam a dohányzást 33 év után, na az még betette a kaput, enni nem eszem többet azóta sem, meg előtte sem. Mozogni nem mozgok annyit az biztos. Tudod már érlelődik bennem, hogy változtatnom kell az életmódomon, csak nálam ez lassan megy, töprengek rajta egy darabig aztán belecsapok a lecsóba, de hogy ez mikor jön el, az rejtély:-))))

    VálaszTörlés
  3. Egy a cipőnk mérete, tudtad?))Bár inkább :(( lehetne. Különben én is 20 év után letettem a cigit, gond nélkül, pedig jó két doboz lementnaponta. 20 kg plusszba még nem hiányzott, de nem sírom vissza. Lusta, kényelmes dög vagyok. Ha minden nap minimum 1 óra kemény mozgás be lenne iktatva meg kis séták a kutyával, nem lenne gond. De így a mozgáshiánytól full lelassul az anyagcsere. Azt még a céklához hozzáteszem, hogy ha mindennap eszel is, 3-4 naponta tarts kis szünetet, és igyál, mert kioldódik a húgysav és ha nem tud kiürülni, sokat nem segít. Gondolom tudod hogy elszínezi a vizeletet, attól nem kell félni, nem véres. Azt már megtanultam, hogy diétázni nem szabad, mert attól is lelassul az anyagcsere, csak átállni más ételekre. Na meg sok aerob mozgás. Egyszer gondoltam csak felrakom, mi nálam ilyenkor a sláger kaja, amiben alig van kalória (már ahhoz képest) viszont kétpofára tudnám zabálni, mert jó magyaros, cuppogós, és az izületeknek is nagyon jót tesz. Igaz télen kissé drága étel, de a zaba night&day is..))

    VálaszTörlés
  4. Ahhoz képest hogy nem tervezted meg előre, nagyon finom ebédet rittyentettél össze! Guszta !

    VálaszTörlés
  5. Nálam is nagy klasszikus ez a páros. :)
    Anyu szokott régen ilyen nagyon lassan sülő sült krumplit csinálni - most jutott eszembe. Volt hozzá egy jó nagy és magas peremű teflonserpenyője.
    A krumpli mindenhogy isteni! :) (Remélem ízleni fog a dinsztelt burgonya is, a blogon megtalálod, ha esetleg kell, a köreteknél.)

    VálaszTörlés
  6. Tea, na akkor te is tudod hol lakik az úristen,
    én is imádtam a cigit, de egyre többet köhögtem, gondoltam nem lesz ennek jó vége, hát hízás szempontból nem is lett, de azért én sem bánom, hogy megszabadultam a cigitől, mint függéstől.
    Most elhatároztam naponta-két naponta végigjárom a kertet odavissza többször, mert minden nap nem megyek közértbe, postára, gyógyszertárba, pékhez stb. vásárolni, de minden nap kell legyen valami mozgás.
    A céklával tudom mi a helyzet, egyszer megettem fél üvegnyit egy ültő helyemben és megittam a levét is, utána szívbajt kaptam a rémülettől, azt hittem véreset pisilek. Most már nem ijedek meg ilyen könnyen, de kössz a figyelmeztetést.
    Igen, diétázni nem szabad, most láttam a Falusi Mariannt a tv-ben, pár hónapja mondta boldogan, hogy sikerült lefogynia, most meg úgy néz ki szerencsétlen, de mondja is, hogy minden deka, amit leadott visszajött, sőt több is.
    Légyszi tedd fel a tuti cuppogósodat, amiből sokat lehet enni, aztán majd rovom a köröket a kertben:-)))))

    Éva, köszi, de ez tényleg semmi tervezést nem igényel, mert krumpli és tojás mindig van itthon, már nem halunk éhen:-))))


    Duende, én is wokban sütöm, mert az jó mély.
    Ma lesz hurkák mellé a dinsztelted, de megnézem azért nálad biztos ami biztos és jó sokat akarok csinálni, mert mi is krumpli imádók vagyunk:-)))))

    VálaszTörlés