a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. november 14., szerda

Kaktuszkám szépséges sárga virágai, bimbói






Tavaly amikor megvettem, lilás-rózsaszínes bimbókkal volt tele, amit a hazahozatala után két nappal mind eldobott.
Szegény Szaftit szidtam, mint a bokrot, azt hittem ő piszkálta le, mert nagyon szagolgatta, tanulmányozta, mint minden új dolgot, ami bekerül a házba.
Mint szakértőktől megtudtam, bimbós korában nemhogy szállítani, de egyáltalán megmozdítani sem szabad ezt a növényt, mert attól dobja el az összes bimbóját.
Nos ahhoz képest, hogy meg voltam győződve, lila színű virága lesz, itt van a bizonyíték a gyönyörű halványsárga, vaníliasárga virágokra.
Nagyon tetszik.
Majd azért beszerzek lila és fehér virágút is, mert olyan kis helyesek.






6 megjegyzés:

  1. Ilyen sárgát még nem is láttam, nagyon szép:) Nekem most virágzik egy rózsaszínű, és két kicsi fehér is:)
    Nem tudom miért virágoznak ilyen korán:)

    VálaszTörlés
  2. De szép! Ilyen vanília sárga fajtát még nem is láttam... Csodaszép!

    VálaszTörlés
  3. Lányok, ugye milyen kis édes, én sem láttam sárgát csak lilás-rózsaszínest, azt hittem ez is olyan lesz és láss csodát. Minden színből veszek egyet-egyet, mert azt szeretném, ha sok és sokféle lenne, az meg már, hogy karácsony helyett most virágzik nem is számít, végül is tök mindegy, állítólag szeptemberben kellett volna hidegebb, sötétebb helyre tenni, akkor karácsonyi a virágzás, de közben meg nem szabad mozgatni, pláne nem bimbósan, úgyhogy itt marad ahol van és virágozzék csak:-)))))

    VálaszTörlés
  4. Anikó, tényleg gyönyörű!!! nekem is rózsaszínes van, nálunk is virágzik, sőt egyet ma le is dobott belőle, pedig nincs macska és nem is mozgatjuk:(
    Sárgát még én sem láttam!:)

    VálaszTörlés
  5. Kata tavaly karácsony előtt a Pennyben vettem, halálbiztos vagyok, hogy rózsaszín bimbók voltak rajta, sok és az egész növényke kb 10 cm magas volt, tehát nagyon picike, de gondoltam jobb ilyen kicsit venni majd megerősödik, na ezek után eldobta a bimbókat és szépen növekedett és ez a szépséges a méreteihez képest nagy sárga virágú lett belőle, persze még mindig nem nagy növényke, de az egy évvel ezelőttit megduplázta már:-))))

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép különleges színe van, nagyon tetszik.

    Egyébként Anyukám járt így az egyik hibiszkuszával. Barackvirág színű volt, 1 éve viszont kétféle virág van rajta: sötét rózsaszínű és halvány barackvirág színű egyazon ágon... azóta is csodálkozunk ezen. :)

    VálaszTörlés