a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2012. december 26., szerda

Karácsonyi szösszenetek....


 Igy kezdődött az idei karácsony.... hogy 23-án délelőtt szakadt a hó, azután estére és másnapra jött az ónos eső és korcsolyapálya lett minden, majd jött egy melegedés és minden elolvadt.
Azóta is plusszok vannak és viszonylag enyhe az idő.
Nálunk az ünnep már 23-án kezdődik, mi a fát már ekkor feldíszítjük.
A szüleim házassági évfordulója is december 23-a, ezért régen ilyenkor ünnepi vacsora volt náluk az egész családnak, majd idővel, amikor már idősödtek és fárasztó volt a sütés-főzés, étterembe vittük őket.
Idén lettek volna 62. éves házasok, de sajnos Édesanyám már nem él, így csak Édesapámmal emlékeztünk meg erről a napról.



A fánk megint a szokásos, nekünk a kedvencünk a zöld-piros színösszeállítás és mivel 1,80 méteres szép nagy műfenyőnk van, így mindig ugyanúgy néz ki, ugyanazokkal a háromféle méretű piros gömbökkel feldíszítve. Szaloncukrot soha nem teszünk a fára, az mindig külön egy nagy tálban várja a csemegézni kívánókat.


Szaftika az ablakban....


A karácsonyfa este amikor csak az égők világítanak...


Titu joviálisan csak nézte a karácsonyesti sürgölődést...


Idén fényfüggönyt is tettünk az ablakokra, nagyon hagulatos lett...


Falat is csak nézi az előkészületeket.../jobbra történt a fa feldíszítése, azt figyelte/


Előrágcsálni valók...


Mécsesházikók, este tüneményesen világítanak az iciri-piciri ablakok....


Angyalka, ő vigyáz a családomra...



Mézeskalácsok, amiket ajándékba kaptunk egy nagyon kedves barátunktól Brigitől...




Igazi különleges házicsoki  Palócprovencetől, amit az ő receptje alapján én készítettem mogyoróval és vörös áfonyával, a család gyerekeinek elsősorban, meg magunknak is. Nagyon finom.



Édesanyám régesrégi karácsonyi cukorkatartója, őrizgetem szeretettel tovább....



...és megint a fényfüggöny...




8 megjegyzés:

  1. Anikó, nagyon jó volt olvasgatni, egyszer én is írok majd hasonló összefoglalót...annyira jó ötlet :)
    További kellemes pihenést,

    VálaszTörlés
  2. Szeretet lengte be az írásod! Nagyon szép a fátok! Nálunk évek óta a narancs-arany-óarany a fa díszeinek árnyalata. Gömbök, masnik, füzérek... Az állatok is milyen békésen éldegélnek.

    VálaszTörlés
  3. Mágikám köszi és te is írj, ezek a kis személyes dolgok mindig aranyosak, nektek is jó pihenést:-)))

    Krisztina köszi, a ti fátok is nagyon szép lehet, nekem még tetszik a bordó és arany változat is, meg a halvány krém, halványzöld, pasztell vanília variáció is, lehet majd egyszer kipróbálom. Az állatoknak nagyon békés életet próbálunk biztosítani, mindig azt szoktam mondogatni, hogy a következő életemben cica vagy kutya szeretnék nálunk lenni és akkor is jó életem lesz, nagyon szeretjük és óvjuk őket:-))))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép a karácsonyfátok, és a cicusok is nagyon édesek. Tetszik a fényfüggönyötöket is, nálunk is van pár éve mindig - szinte minden ablakban és teraszajtóban, mert annyira hangulatos.

    VálaszTörlés
  5. De nálatok lettem volna! Olyan jó otthon-illata van az írásodnak! :-)) A fa meg csodaszép. Nálunk igazán karácsonyfa, minden szín van rajta, mert egy gyereknek ez a szép! :-))

    VálaszTörlés
  6. Jó volt nézni a képeket, a hangulatot szinte éreztem.
    Biztos, hogy jól éreztétek Magatokat, mert békés, szeretettel teljes volt.
    Elmúlt a Karácsony, de itt a nyakunkon az új év, amit még nem ismerünk.
    Boldog, Békés, Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánok Neked és a Kedves Családodnak.

    VálaszTörlés
  7. Gabikám köszi nagyon, tudod mindig valódi, igazi fánk volt Pesten, de amikor ide leköltöztünk, úgy döntöttünk, hogy többet nem veszünk kivágott fát, pedig annak milyen jó illata van, de így járulunk hozzá, hogy óvjuk a természetet, ráadásul addig keresgéltünk amíg ráakadtunk erre a megszólalásig hasonlatos az igazi fára - műfenyőre, nagyon drága volt, de a három év alatt már majdnem megtérült az ára, amit kifizettünk volna mondjuk egy nordmannért vagy ezüstfenyőért ezalatt az idő alatt.
    Szóval nem bántuk meg, ráadásul hallom, hogy sokan nem vettek fát, mert nem tudtak venni, így az árusokon maradt rengeteg fenyő, milyen kár ezekért, hogy nem maradhattak a földben és tovább tisztíthatták volna a levegőt.
    A fényfüggöny ellen is tiltakoztam eleinte, de buta voltam és most jöttem rá, hogy mekkora hangulata van, és milyen jó az ablakokon, ezentúl én is minden évben bővítem a kollekciót:-))))

    Gionetta édes vagy, köszönöm kedves szavaidat, régen a miénk is mindenféle színű volt, szaloncukor is volt rajta, mert igen a gyerekeknek úgy szép, de az enyémek már felnőttek és és így a kevésbé munkás nekem a fölkészülés, majd ha unokáim lesznek biztos visszatérünk a színesebbre mi is:-)))))

    Lívia, nem is gondoltam, hogy így átjön a képeken a nyugalom, a ráérősség, a béke, mert tényleg így töltöttük az ünnepeket, jókat ettünk, beszélgettünk, olvastunk, zenét hallgattunk, esténként sok új filmet néztünk, szóval olyan ráérősen, kényelmesen csordogált minden.
    Az új évtől kicsit tartok, valamiért van bennem szorongás, hogy mi jön jövőre, tudod Édesapám is 85 éves, minden nappal gyengébb, tudom lesznek elkerülhetetlen események, de hátha semmi különösebb nem lesz, mert én már azt szeretem ha unalmas az élet és nem történik semmi, csak a megszokott hétköznapiság.
    Ezt kívánom szívemből Nektek is, legyen Nagyon Boldog, Egészséges, Nyugalmas Új Évetek 2013-ban.
    Nagyon köszönöm a jókívánságaidat:-))))))

    VálaszTörlés
  8. Igen azt éreztem amit írtam. Az új évtől én is tartok, mint minden újtól, nem tudjuk mi vár ránk, jobb vagy rosszabb lesz. Reménykedjünk, hogy jobb. Én is a nyugalom, híve vagyok, menjen minden a megszokott mederbe, de sajnos történhetnek nem várt, kellemetlen vagy nagyon szomorú események. Az én Édesanyám még hála Istennek él, 89 éves lesz jővö májusban, remélem, hogy megéri.
    Még egyszer kívánok Neked és a Kedves Családodnak minden jót az elkövetkező új évben.

    VálaszTörlés